Κ. Πιερρακάκης από ΙΤΕ: Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να φέρουμε τις μεθόδους εκπαίδευσης στο 2023

Πρέπει να διαβάσετε

Παρουσία του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη υπεγράφη το βράδυ της Πέμπτης στο ΙΤΕ, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ιδρύματος και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Κατά τις δηλώσεις του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο Υπουργός Παιδείας στάθηκε στη σημασία της χρήσης της τεχνολογίας στην εκπαίδευση και στον τρόπο που ο εκπαιδευτικός μπορεί να κάνει το μάθημά του. “Στόχος είναι να βοηθήσει στο μάθημα, να το κάνει πιο ενδιαφέρον. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να φέρουμε τις μεθόδους εκπαίδευσης στο 2023. Αυτήν τη διαδικασία την τρέχουμε από κοινού με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Μάξιμο Σενετάκη. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε πάρα πολύ συνειδητά για να μπορέσουμε να παράσχουμε γρήγορα καλά αποτελέσματα.”

Ο κ. Σενετάκης συνόδευσε τον κ. Πιερρακάκη στο ΙΤΕ και δήλωσε πως από τη μεριά του Υπουργείου Ανάπτυξης, το ενδιαφέρον στρέφεται στην αξιοποίηση της καινοτομίας παντού. “Αυτό γίνεται κι εδώ. Καινοτομία στις μεθόδους διδασκαλίας, βελτίωση των δεξιοτήτων και είμαστε όλοι σε αναμονή να δούμε τα αποτελέσματα που θα παραχθούν από αυτήν τη συμφωνία.”

Ο Πρόεδρος του ΙΤΕ, Νεκτάριος Ταβερναράκης τόνισε πως η εκπαίδευση είναι η δεύτερη μεγάλη δραστηριότητα του Ιδρύματος. “Μέχρι τώρα η συνεισφορά μας στην εκπαίδευση γίνεται κυρίως μέσω των μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών, αλλά θέλουμε με τις τεχνολογίες που αναπτύσσονται εδώ στο ΙΤΕ να συνεισφέρουμε και στην αναμόρφωση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέσα από καινοτόμες εφαρμογές.”

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα