Αρπαγές παιδιών από τρίτους δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Αυτό ξεκαθάρισε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, με αφορμή την αρπαγή της μικρής Μαρκέλλας, προσθέτωντας πως δεν υπάρχει λευκό βαν που αρπάζει παιδιά. Μία φήμη που διακινείται σε όλη τη χώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας πολλές φορές αναστάτωση.

«Είμαι κατηγορηματικός πως δεν υπάρχει λευκό βαν που τριγυρνά σε γειτονιές με στόχο να αρπάξει παιδιά. Αυτός ο μύθος θα πρέπει να σταματήσει. Ναι πρέπει να προσέχουμε τα παιδιά μας, ναι τα παιδιά είναι ευάλωτα όμως είναι ξεκάθαρο πως στην Ελλάδα δεν έχουμε αρπαγές παιδιών από τρίτους. Οι αρπαγές που έχουν σημειωθεί στη χώρα μας αφορούν αρπαγές από το οικογενειακό περιβάλλον.» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ Κ Γιαννόπουλου.

Ο πρόεδρος από το χαμόγελο του παιδιού αποκάλυψε πως με προσωπική του παρέμβαση στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, υπήρξε η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών για τη μικρή Μαρκέλλα καθώς όταν οι γονείς πήγαν αρχικά στην αστυνομία να καταγγείλουν την αρπαγή της υπήρξε μία καθυστέρηση.

Σε ότι αφορά την εξέλιξη της υπόθεσης άφησε σαφέστατα να εννοηθεί πως θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις από τις αστυνομικές αρχές για εμπλοκή συγγενικού προσώπου της μικρής στην αρπαγή της.

«Υπάρχουν θέματα με το περιβάλλον της Μαρκέλλας. Νομίζω πως σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις από την αστυνομία για το τι πραγματικά έχει συμβεί. Εμείς καταθέσαμε ήδη μία αναφορά στον εισαγγελέα ανηλίκων Θεσσαλονίκης καθώς θα πρέπει να ελεγχθεί πλήρως το οικεγενειακό περιβάλλον και πως περνά το παιδί μέσα σε αυτό.» δήλωσε ο κ Γιαννόπουλος.

Σε ότι αφορά την Κρήτη ο κ Γιαννόπουλος υποστήριξε πως δεν υπάρχουν αρπαγές παιδιών αλλά μόνο φυγές εφήβων κάτι που συμβαίνει σε όλη τη χώρα, προσθέτοντας πως αν υπάρξει εξαφάνιση ή φυγή ενός παιδιού οι γονείς αν δουν πως υπάρχει καθυστέρηση από την αστυνομία να ενημερώνουν το Χαμόγελο του Παιδιού.