Ήθελε να πουλήσει αγροτικό μηχάνημα και έχασε 9.400 ευρώ!

Πρέπει να διαβάσετε

Το κεφάλι του στον τοίχο χτυπάει ένας Έλληνας κάτοικος οικισμού του Έβρου που είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα αγγελία για την πώληση ενός αγροτικού μηχανήματος, αλλά πιάστηκε στα δίχτυα ενός απατεώνα ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του το Σάββατο και προσποιήθηκε ότι ήθελε να το αγοράσει.

Ο υποψήφιος αγοραστής έκανε ότι συμφώνησε με το αντίτιμο που ζητούσε ο πωλητής και τον παρέπεμψε σε μια υποτιθέμενη τραπεζική εφαρμογή, με το πρόσχημα ότι μέσω αυτής θα κατέθετε το ποσό για την αγορά. Όμως, κατάφερε να αποσπάσει τους κωδικούς του τραπεζικού λογαριασμού του και να μεταφέρει από αυτόν σε άλλους το ποσό των 9.400 ευρώ. Το θύμα κατήγγειλε την απάτη στο αστυνομικό τμήμα Φερών που διενεργεί προανάκριση και οι έρευνες για την ταυτοποίηση του δράστη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πατέρας και κόρη εξαπάτησαν υποψήφιο αγοραστή οχήματος

Για την αγορά ενός αυτοκινήτου που είχε δει σε ηλεκτρονική αγγελία ενδιαφέρθηκε ένας κάτοικος της Αχαΐας και επικοινώνησε τηλεφωνικά με έναν, η κόρη του οποίου την είχε αναρτήσει. Αφού συμφώνησαν για την αγοραπωλησία, ο αγοραστής κατέβαλε στον αλλοδαπό 3.800 ευρώ, όμως εκείνος δεν του παρέδωσε ποτέ το όχημα. Μετά την καταγγελία που υπέβαλε, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας ταυτοποίησαν τόσο τον άνδρα όσο και την κόρη του και σχημάτισαν σε βάρος τους δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου, την οποία υπέβαλαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα