«Ήταν λύτρωση, περιμέναμε δέκα χρόνια» είπε ο σύζυγος της 50χρονης που έλαβε το νεφρό της Έμμας

Την πρόθεση να επικοινωνήσει το επόμενο διάστημα με τους γονείς της 21χρονης Εμμανουέλας προκειμένου να τους ευχαριστήσει και προσωπικά για το δώρο ζωής που έκαναν στην οικογένειά του, εκφράζει μέσα από το protothema.gr, ο σύζυγός της 50χρονης γυναίκας που έλαβε το νεφρό της φοιτήτριας, η  οποία έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε και εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτη στη μέση του δρόμου, στη Θεσσαλονίκη.

«Ηταν μια λύτρωση για μας, περιμέναμε δέκα ολόκληρα χρόνια αυτήν την στιγμή. Η γυναίκα μου ξεκίνησε να πηγαίνει για αιμοκάθαρση από 40 ετών και τώρα είναι 50 ετών. Δέκα χρόνια περιμέναμε την λύτρωση για την οικογένειά μας. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Ο Θεός να δώσει κουράγιο στους γονείς της κοπέλας και τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου που πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα και σώζουν άλλες πέντε οικογένειες. Εύχομαι να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά τους», αναφέρει συγκινημένος ο σύζυγος της Μαρούλας Χωραφά.

«Είμαστε χαρούμενοι για μας, όμως δυστυχώς οι γονείς της κοπέλας έχασαν ένα αγγελούδι από έναν ασυνείδητο οδηγό. Έχασαν το παιδί τους στην άσφαλτο από έναν ασυνείδητο που την εγκατέλειψε. Είμαι γονιός και καταλαβαίνω τον πόνο τους. Θέλω να επικοινωνήσω μαζί τους και θα το κάνω το επόμενο διάστημα, καθώς σήμερα κήδεψαν το παιδάκι τους. Ειλικρινά συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους ευχαριστώ χίλιες φορές», σημειώνει ο κ. Θεόδωρος Γεωργίτσης.

Ο ίδιος περιγράφει ότι μαζί με τη σύζυγό του πήγαιναν για δέκα ολόκληρα χρόνια, τρεις φορές την εβδομάδα στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο και δεν θα ξεχάσει τη στιγμή που χτύπησε το τηλέφωνο και τους ανακοίνωσαν ότι βρέθηκε συμβατός δότης νεφρού. Η χαρά τους, όπως λέει, δεν περιγράφεται με λέξεις.

«Η γυναίκα μου είναι καλά και θέλουμε να ζήσει μια καλύτερη ζωή. Θέλουμε να ξεκουραστεί γιατί είναι ακόμα νέα και από 40 ετών ήταν συνέχεια στο νοσοκομείο. Μας ειδοποίησαν 8 το βράδυ της Δευτέρας και το πρωί πήγαμε στο Ιπποκράτειο. Κάναμε τις εξετάσεις και μπήκε στο χειρουργείο. Στις 12.10 περιμέναμε να ξυπνήσει και όλα πήγαν καλά, η εγχείρηση πήγε πολύ καλά ευτυχώς» αναφέρει και στέλνει με τη σειρά του ένα σημαντικό μήνυμα:

«Θέλω να πω σε όλο τον κόσμο να γίνουν δωρητές οργάνων γιατί έτσι θα σώσουν άλλες ψυχές. Να μη φοβάται ο κόσμος, η ανάγκη είναι μεγάλη για να περάσουν άλλοι άνθρωποι μια καλύτερη ζωή».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα