Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης (18/6) ότι κατάφερε χτύπημα κατά εγκαταστάσεων παραγωγής συσκευών φυγοκέντρησης στην Τεχεράνη κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση του στο X ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι έπληξε «εγκαταστάσεις παραγωγής φυγοκέντρησης και αρκετές εγκαταστάσεις κατασκευής όπλων» κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Ο ισραηλινός στρατός έγραψε:
«Πάνω από 50 μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, ολοκλήρωσαν τις τελευταίες ώρες μια σειρά επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων στην περιοχή της Τεχεράνης.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, στοχεύθηκαν αρκετές εγκαταστάσεις κατασκευής όπλων. Μεταξύ των εγκαταστάσεων παραγωγής όπλων που δέχθηκαν επίθεση ήταν μια εγκατάσταση παραγωγής πρώτων υλών και εξαρτημάτων για τη συναρμολόγηση πυραύλων εδάφους-εδάφους που το ιρανικό καθεστώς έχει εκτοξεύσει και συνεχίζει να εκτοξεύει εναντίον του Κράτους του Ισραήλ».
צה”ל תקף הלילה אתר ייצור צנטריפוגות ומספר אתרי ייצור אמצעי לחימה של המשטר האיראני
יותר מ-50 מטוסי קרב של חיל האוויר, בהכוונה מודיעינית מדויקת של אגף המודיעין, השלימו בשעות האחרונות סדרת תקיפות של מטרות צבאיות במרחב טהראן.
במסגרת המאמץ הנרחב לפגוע בתכנית לפיתוח הנשק הגרעיני… pic.twitter.com/RNAAvSChgl
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) June 18, 2025
Μεγάλη έκρηξη στην Τεχεράνη
Το Associated Press ανέφερε ότι μια μεγάλη έκρηξη ακούστηκε γύρω στις 5 το πρωί της Τετάρτης στην Τεχεράνη, μετά από άλλες εκρήξεις που ακούστηκαν νωρίτερα την νύχτα.
Οι αρχές του Ιράν δεν αναγνώρισαν τις επιθέσεις, οι οποίες έχουν γίνει όλο και πιο συχνές καθώς η ισραηλινή αεροπορική εκστρατεία έχει ενταθεί από την έναρξή της την Παρασκευή.
Τουλάχιστον μία επίθεση φαίνεται να είχε ως στόχο την ανατολική συνοικία Χακιμιέ της Τεχεράνης, όπου βρίσκεται η ακαδημία των Φρουρών της Επανάστασης.
Η κυκλοφορία σταμάτησε στις δρόμους προς τα δυτικά και το κέντρο της Τεχεράνης άδειασε, με πολλά καταστήματα να κλείνουν, καθώς και το αρχαίο Μεγάλο Παζάρι. Το Παζάρι έχει κλείσει μόνο σε περιόδους κρίσης, όπως κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του 2022 και της πανδημίας του κορωνοϊού.