Ισπανία: Σε καραντίνα 4 πόλεις της Καταλονίας

Σε καραντίνα έχουν τεθεί τέσσερις πόλεις στην περιοχή της Καταλονίας της βορειοανατολικής Ισπανίας, με κυβερνητική εντολή, σε μια προσπάθεια μείωσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η τοπική αστυνομία έχει ξεκινήσει περιπολίες στους δρόμους των πόλεων Ιγκουαλάντα, Βιλανόβα ντελ Καμί, Σάντα Μαργκαρίτα ντε Μοντμπουί και Οντένα, αφότου τρεις ηλικιωμένοι πέθαναν στο τοπικό νοσοκομείο της Ιγκουαλάντα και άλλοι 49 έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Πάνω από 30 άτομα από όσους έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, είναι επαγγελματίες στον κλάδο της υγείας.

Τα μόνο οχήματα που εισέρχονται στην περιοχή, στα βορειοδυτικά της Βαρκελώνης, είναι φορτηγά οχήματα και άλλα οχήματα που μεταφέρουν τρόφιμα και φαρμακευτικά προϊόντα, σύμφωνα με τα ισπανικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του κυβερνήτη της Καταλονίας, οι 66.000 κάτοικοι των περιοχών αυτών δεν «μπορούν να εγκαταλείψουν τον αστικό πυρήνα τους» αν και μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους. Σε ένα tweet της καταλανικής αστυνομίας, αναφέρεται πως εκείνοι που μπορούν να αποδείξουν πως δεν είναι κάτοικοι των δήμων αυτών, θα έχουν την δυνατότητα να φύγουν, αλλά όσοι εισέλθουν στις πόλεις αυτές, θα αναγκαστούν να μείνουν εκεί.

Ο υπουργός Υγείας της Καταλονίας, Άλμπα Βέργκες δήλωσε πως οι αρχές θα επικεντρωθούν στην Ιγκουαλάντα, μια πόλη 40.000 κατοίκων, που απέχει μόλις 70 χιλιόμετρα από την Βαρκελώνη, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς.

Δραματική αύξηση των κρουσμάτων στην Ισπανία

Να σημειωθεί πως η Ισπανία έχει δει μια μεγάλη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων, με 3.148 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 87 νεκρούς. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, η βασίλισσα Λετίθια υποβλήθηκε κι αυτή σε εξέταση για τον κορωνοϊό, καθώς φίλησε την υπουργό Ιρένε Μοντέρο που είναι θετική στον ιό.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα