Ισπανία: Πυροβόλησαν στο πρόσωπο έναν εκ των ιδρυτών του κόμματος Vox, ενώ περπατούσε στη Μαδρίτη

Πρέπει να διαβάσετε

Ο πρώην πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος (PP) της Καταλονίας και ένας εκ των ιδρυτών του Vox, Αλέχο Βιδάλ-Κουαδράς Ρόκαπυροβολήθηκε στο πρόσωπο γύρω στη 13:30 το μεσημέρι της Πέμπτης (τοπική ώρα) στην οδό Núñez de Balboa στη Μαδρίτη, σύμφωνα με την ενημέρωση της ισπανικής Αστυνομίας.

Ο 78χρονος Βιδάλ-Κουαδράς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Gregorio Marañón της ισπανικής πρωτεύουσας έχοντας τις αισθήσεις του, ενώ η κατάστασή του θεωρείται σοβαρή, αλλά σταθερή.

Πηγές της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης ανέφεραν ότι έχει ένα μόνο τραύμα στην περιοχή της άνω γνάθου και ότι είναι σταθερός.

Οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι οι δράστες ήταν δύο άτομα που επέβαιναν σε μια μαύρη μοτοσικλέτα. Το άτομο που κρατούσε το όπλο και πάτησε τη σκανδάλη, μπήκε στη συνέχεια σε ένα αυτοκίνητο, όπου τον περίμενε ένας συνεργός του και εξαφανίστηκαν.

Ο 78χρονος πολιτικός (γεννημένος στις 20 Μαΐου 1945 στη Βαρκελώνη) διετέλεσε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 1999 έως το 2014 και πρώτος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2004 έως το 2007.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα