Ισπανία: «Έτοιμο» το διαζύγιο-βόμβα Φελίπε-Λετίθια – Τι προβλέπει η μυστική συμφωνία του παλατιού

Πρέπει να διαβάσετε

Θέμα χρόνου θεωρείται στην Ισπανία η επίσημη ανακοίνωση του διαζυγίου του βασιλικού ζεύγους Φελίπε και Λετίσια, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες ζουν ήδη χωριστές ζωές, μετά τις αποκαλύψεις περί εξωσυζυγικής σχέσης της βασίλισσας.

Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, η 51χρονη Λετίθια αναγκάστηκε να βάλει την υπογραφή της στο διαζύγιο, καθώς λίγο πριν την εκπνοή του 2023, κυκλοφόρησε η είδηση οτι είχε παράλληλη σχέση με τον 53χρονο πρώην γαμπρό της, Τζέιμι ντελ Μπούργο, σύζυγο της μικρότερης αδερφής της.

Ο πρώην δικηγόρος της, Ντέιβιντ Ροκασολάνο, δημοσίευσε τη συμφωνία του βασιλικού ζεύγους σε περίπτωση διαζυγίου, ένα εκτενές έγγραφο 50 σελίδων με όρους, ρήτρες και προϋποθέσεις, ενώ ο Τύπος γράφει οτι κάποιες εκκρεμότητες καθυστερούν και την επίσημη ανακοίνωση. Η εφημερίδα «El Nacional de Cataluña» μεταξύ άλλων αναφέρει οτι η Λετίθια υποχρεώθηκε να υπογράψει τη συμφωνία «Θαρθουέλα» (Zarzuela agreements) παρά τη θέλησή της.

Τι προβλέπει η «συμφωνία Θαρθουέλα»

Το κρίσιμο σημείο στην συμφωνία – όπως άλλωστε σε κάθε διαζύγιο – είναι τι θα γίνει με τα παιδιά του ζευγαριού. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι σε περίπτωση διαζυγίου, η Λετίσια θα πρέπει να αποποιηθεί της κηδεμονίας των παιδιών τους και η πριγκίπισσα Λεονόρ και η Ινφάντα Σοφία θα μείνουν στο Παλάτι με τον πατέρα τους, μέχρι να ενηλικιωθούν.

 

Κατά τα λοιπά, σε περίπτωση διαζυγίου, η Λετίσια μετά το διαζύγιο θα μπορεί να ξαναρχίσει την καριέρα της ως δημοσιογράφος. Επίσης, θα λαμβάνει μηνιαίο οικονομικό επίδομα εφ’ όρου ζωής από τους γενικούς κρατικούς προϋπολογισμούς, ως μητέρα του μελλοντικού αρχηγού του κράτους, της σημερινής πριγκίπισσας, Λεονόρ. Επιπλέον, θα έχει πρόσβαση σε δύο επίσημες κατοικίες, μία για τη θερινή περίοδο και μία για τη χειμερινή περίοδο, μαζί με το απαραίτητο προσωπικό και όλα τα έξοδα συμπεριλαμβανομένων.

Το βασιλικό σκάνδαλο

Το σκάνδαλο ξέσπασε όταν ο πρώην γαμπρός της βασίλισσας έκανε την αποκάλυψη-βόμβα και μοιράστηκε μία φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως απόδειξη της σχέσης τους, στο βιβλίο με τον τίτλο: «Η Λετίθια και εγώ» ανοίγοντας τα χαρτιά του στον δημοσιογράφο Χάιμε Πενιαφιέλ για την σχέση του με την βασίλισσα.

Ο ντελ Μπούργο ήταν παντρεμένος την αδερφή της από το 2012 έως το 2014. Ο ίδιος μάλιστα ισχυρίζεται ότι είχε σχέση με τη Λετίθια πριν, αλλά και μετά τον γάμο του βασιλικού ζεύγους αλλά και οτι έχει κρατήσει «φωτογραφίες, βίντεο, κινητά τηλέφωνα» και μηνύματα ως αποδεικτικά στοιχεία, σημειώνοντας ότι ο έρωτάς τους κρατάει χρόνια.

Είχε ανεβάσει μάλιστα στο Twitter μια φωτογραφία της τότε εγκύου Λετίθια, ως «απόδειξη» της σχέσης τους. Στη selfie η Λετίθια φοράει μια μαύρη πασμίνα, η οποία, όπως ισχυρίζεται ο Χάιμε, του ανήκε, ενώ προσθέτει και ένα μήνυμα που υποτίθεται ότι του έστειλε: «Αγάπη. Φοράω την πασμίνα σου. Είναι σαν να σε νιώθω στο πλευρό μου. Με φροντίζει. Με προστατεύει. Μετράω τις ώρες μέχρι να ξανασυναντηθούμε. Σ’ αγαπώ. Δική σου».

Πηγήnewsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα