Ισόβια κάθειρξη επιβλήθηκε στον 68χρονο άνδρα που σκότωσε τον 77χρονο Αναστάσιο Βέργο το πρωί της 30ής Μαρτίου του 2020 στα Άσπρα Σπίτια του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας έκρινε το έγκλημα ως ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράλληλα του επέβαλε πρόσθετη ποινή 11 ετών για δύο ακόμα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος της συζύγου του θύματος, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά, αλλά κατάφερε να επιζήσει και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Το έγκλημα σημειώθηκε το πρωί της 30ής Μαρτίου του 2020, με αιτία τις κτηματικές διαφορές μεταξύ θύτη και θύματος. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο άτυχος 77χρονος, μαζί με την σύζυγό του κατευθύνονταν με αγροτικό αυτοκίνητο σε χωράφι τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν γεωργικές εργασίες, όταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους συνάντησαν τον 68χρονο δράστη.

Ο 68χρονος πυροβόλησε εν ψυχρώ με καραμπίνα τον 77χρονο, στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να χάσει επί τόπου την ζωή του. Αμέσως μετά, ο δράστης πυροβόλησε την 72χρονη σύζυγο του 77χρονου στον θώρακα και στο γόνατο, και στη συνέχεια διέφυγε με το αυτοκίνητο τους!

Στην διαδρομή, συνάντησε τον γιο του ζευγαριού, ο οποίος βλέποντας τον 68χρονο να οδηγεί το αυτοκίνητο του πατέρα του, υποψιάστηκε πως κάτι παράξενο συμβαίνει και προσπάθησε να τον σταματήσει. Τότε ο 68χρονος άρχισε να πυροβολεί ξανά, προσπαθώντας παράλληλα να απομακρυνθεί. Ο γιος κατάφερε να αποφύγει τα πυρά και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία.

Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί συνέλαβαν τον 68χρονο, ο οποίος κρατούσε ακόμα το όπλο!

Πηγή: PatrisNews.gr