«Ήρθε η ώρα του ΠΑΣΟΚ ο ήλιος να ανατείλει» – Οι μαντινάδες στον Νίκο Ανδρουλάκη από το Πέραμα Μυλοποτάμου

Πρέπει να διαβάσετε

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η περιοδεία του Νίκου Ανδρουλάκη στον Μυλοπόταμο και στην πόλη του Ρεθύμνου.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το πρωί έγινε δεκτός με μαντινάδες και κεράσματα στο Πέραμα Μυλοποτάμου. Ξεχώρισαν όμως οι μαντινάδες ενός πολίτη που ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ήρθε η ώρα του ΠΑΣΟΚ ο ήλιος να ανατείλει», ενώ έκανε ειδική αναφορά στον υποψήφιο βουλευτή Ρεθύμνου Μανόλη Χνάρη λέγοντας «ψηφίζουμε όλοι και βουλευτή και υπουργό τον Χνάρη τον Μανόλη».

Δείτε το σχετικό βίντεο με τις μαντινάδες:

Ανδρουλάκης από Ρέθυμνο: «Το ΠΑΣΟΚ είναι η δημοκρατική παράταξη, συντριπτικές αξιακές διαφορές με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ»

Μετά την επίσκεψή του στο Πέραμα Μυλοποτάμου ο Νίκος Ανδρουλάκης έφτασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην πόλη του Ρεθύμνου, όπου περιόδευσε στην αγορά προκειμένου και μίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες.

Ο κ. Ανδρουλάκης σε συγκέντρωση πολιτών σε κεντρικό καφέ της πόλης επανέλαβε πως προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, ενώ επιτέθηκε ξανά στη Νέα Δημοκρατία στελέχη της οποίας, όπως είπε, διαστρεβλώνουν το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για λόγους εντυπωσιασμού. «Θα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους προς το συμφέρον της μεσαίας τάξης, προς το συμφέρον του λαού, όσο και αν το σύστημα της Νέας Δημοκρατίας και όσοι το υπερασπίζονται τυφλά θέλουν να διαστρεβλώσουν τις θέσεις μας. Εμείς μιλάμε για δίκαιη ανάπτυξη και φορολογική δικαιοσύνη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως στόχος για την χώρα θα πρέπει να είναι μια ανταγωνιστική οικονομία. «Όχι μόνο επενδύσεις real estate, όχι εξαγορά των κόκκινων δανείων από τα funds, να αγοράσουν την αγροτική γη μέσω των κόκκινων δανείων τα funds ή να αγοράσουν χιλιάδες σπίτια στα μεγάλα αστικά κέντρα και funds από άλλες χώρες και θέλουν να τα εκμεταλλευτούν με βραχυχρόνιες μισθώσεις. Εμείς δεν θα αφήσουμε να γίνουμε ξένοι στα νησιά μας. Δεν θα αφήσουμε να αγοράσου τα funds εκατομμύρια περιουσίες από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ, είναι το πατριωτικό κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και επανέρχεται δυναμικά με την δύναμη όλων εσάς», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Ζητώ από εσάς να αγωνιστούμε για να ξανακάνουμε πράσινη την Κρήτη. Να ξαναγίνει το κάστρο του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης», σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Ακούω να λένε οι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτοί είναι η δημοκρατική παράταξη. Πολλές φορές έλεγε ο κ. Τσίπρας η δημοκρατική παράταξη και ο κ. Μητσοτάκης έδωσε προχθές μια συνέντευξη και είπε ότι «εμείς είμαστε η προοδευτική δημοκρατική παράταξη». Υπάρχουν συντριπτικές αξιακές διαφορές. Εγώ δεν κατέχω τίτλους ιδιοκτησίας αλλά έχουμε συντριπτικές αξιακές διαφορές και ποιες είναι αυτές. Δεν θα μπορούσα εγώ ποτέ τρεις μέρες πριν από τις εκλογές από την απελπισία μου και την απόγνωσή μου όπως ο κ. Τσίπρας να καλέσω τους δήθεν παραστρατημένους Χρυσαυγίτες να ψηφίσουν ένα κόμμα της αριστεράς. Αυτό δεν είναι δημοκρατική παράταξη».

Από τα πυρά του κ Ανδρουλάκη δεν ξέφυγε ούτε η Νέα Δημοκρατία. «Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να λέει ότι είναι οι πολιτικοί απόγονοι του Ελευθερίου Βενιζέλου και να έχουν στο κόμμα τους τον Βορίδη, τον Γεωργιάδη, τον Πλέυρη, τον Καρατζαφέρη και προχθές δήλωσε στήριξη στη Νεα Δημοκρατία ένα άλλο «πουλέν» της ακροδεξιάς ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Αυτό δεν είναι δημοκρατική παράταξη, είναι η προσπάθεια του Μητσοτάκη να ενισχυθεί με κάθε τρόπο», ανέφερε.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα