Ηρακλειώτης ο νέος Επίσκοπος Καμπέρας στην Αυστραλία

Ολοκληρώθηκε η Συνεδρία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που συνεδριάζει αυτές τις ημέρες στο Φανάρι υπό τη προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

 

Όπως γράφει το romfea.gr, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίας τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου, εξέλεξαν δύο Επισκόπους που κατήρτισε το Τριπρόσωπο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Συγκεκριμένα η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε τον π. Αθηναγόρα Καρακωνσταντάκη, Αρχιδιάκονο του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου, με τον τίτλο Επίσκοπος Καμπέρας.

Μάλιστα ο π. Αθηναγόρας Καρακωνσταντάκης έχει καταγωγή από τον Αμιρά Βιάννου, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης.

Επίσης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Αρχιμ. Χριστόφορος Κρικέλης, εξελέγη με τον τίτλο Επίσκοπος Κερασούντος.

Προηγούμενο

Η Κρήτη τους ένωσε: Ο Μαχλάς και ο εμβληματικός Ολλανδός χαφ στην Ελούντα

Επόμενο

Διεθνές Συνέδριο Μαθηματικών στο Ηράκλειο

Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων πρωτοπόρος στη βιωσιμότητα στην Ελλάδα – Από 10 έως 14 Νοεμβρίου δράσεις & εκπαιδευτικά προγράμματα

Ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων συμμετέχουν στο διεθνές πρόγραμμα φιλοξενίας «Βιώσιμες Βιβλιοθήκες» του Ινστιτούτου Γκαίτε,…