Την επαναλειτουργία των κέντρων ξένων γλωσσών ζητούν τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι καθηγητές, οι οποίοι αναρωτιούνται γιατί ο κλάδος τους εξακολουθεί να κάνει μάθημα με εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Νίκος Κουταλάκης ανέφερε πως η πληθώρα των μαθητών είναι παιδιά δημοτικού και γι’ αυτό απαιτείται η δια ζώσης εκπαίδευση. «Περίμενα πριν το Πάσχα, έστω για δύο εβδομάδες να είχαμε ανοίξει. Δυστυχώς αυτό φαίνεται αδύνατο και ελπίζουμε να ανοίξουμε μετά το Πάσχα. Το ευχόμαστε γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει μετά. Προσφέρουμε πρωτογενή εκπαίδευση και τα δικά μας παιδιά θα δώσουν πτυχία που είναι ιδιαίτερα σημαντικά στη ζωή τους». 

Σύμφωνα με τον κ. Κουταλάκη, οι περισσότεροι μαθητές παρέμειναν στα φροντιστήρια ενώ κάποιοι αποφάσισαν να διακόψουν τα μαθήματα και να συνεχίσουν την επόμενη χρονιά. «Άλλοι αποφάσισαν να κάνουν ιδιαίτερα, κάτι που είναι λίγο επικίνδυνο. Θέλουμε να ανοίξουμε. Λαμβάνουμε καθημερινά τα νούμερα και μάλιστα σαν να μου φάνηκε ότι είμαστε λίγο πριν την αυστηρή απομόνωση στην Κρήτη. Χρειάζεται πολύ προσοχή».