Ηράκλειο: Ζητούν να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε από κατοίκους της Αυγενικής σήμερα στη Λότζια, οι οποίοι ζητούν να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή, λόγω των ζημιών από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαρίνος Παττακός ενός σεισμού… μύρια κακά έπονται. «Μην ξεχνάμε ότι είναι νωπή ακόμη η μνήμη, δύο μήνες έκλεισαν μπήκαμε στον τρίτο. Η σοβαρή καταστροφή σε ορισμένες περιοχές της σεισμικής δόνησης της 27ης Σεπτεμβρίου. Μπορεί το επίκεντρο να ήταν στο Αρκαλοχώρι όμως δεν έλειψαν οι επιπτώσεις  και οι ζημιές σε άλλες περιοχές. Όπως το κεντρικό διαμέρισμα και η περιοχή Τεμένους στο δήμο Ηρακλείου που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όμως υπήρξαν και άλλες περιοχές που ταρακουνήθηκαν και έπαθαν ζημιές».

Ο κ. Παττακός σημείωσε πως έχει γίνει καταγραφή όλων των ζημιών στην περιοχή του Ηρακλείου, τόσο στο κεντρικό διαμέρισμα όσο και στην περιοχή Τεμένους. «Δεχθήκαμε όμως πολλές καταγγελίες σημαντικές σε αριθμό καταγραφές ζημιών σε Ασίτες, Αυγενική και άλλες περιοχές. Σήμερα ήρθαν στο δημαρχείο για να παραπονεθούν κάτοικοι της Αυγενικής με τον πρόεδρο τους, όχι όλοι, εκπρόσωποι διότι οι κρατικές υπηρεσίες καθυστερούν να ολοκληρώσουν τους ελέγχους και να ζητήσουν να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εξηγήσαμε ότι δεν μπορεί η Πολιτική Προστασία, να ζητήσει μια περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αν δεν προκύπτουν συγκεκριμένα δεδομένα».

Ο κ. Παττακός, διαβεβαίωσε πως η Πολιτική Προστασία έκανε ότι μπορούσε. «Στείλαμε την υπηρεσία του κράτους με μηχανικούς της ΔΑΕΦΚ αλλά δεν ολοκλήρωσαν τους ελέγχους. Ευτυχώς με τον ερχομό των κατοίκων και μετά από έκκληση έγγραφη που κάναμε εμείς, πήγαν σήμερα στην Αυγενική και περιμένουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων, γιατί είναι πάνω από 70 σπίτια που έχουν δηλώσει ζημιές και δεν έχουμε λόγους να είμαστε αντίθετοι».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στους νέους οικίσκους που έφτασαν χθες το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου, λέγοντας πως αύριο θα παραληφθούν από την Πολιτική Προστασία προκειμένου να μεταφερθούν οι τρεις πρώτοι στην Δημοτική Ενότητα Τεμένους. «Περιμένουμε και άλλους, δεν έχουμε πολλά προβλήματα αστεγίας όμως έχουν ζητηθεί. Θα πάνε στο Τσαγκαράκη Μετόχι, στο Κυπαρίσσι και στον Άγιο Σύλλα. Περιμένουμε άλλους 3 για τον Προφήτη Ηλία και νομίζω και κάποιους άλλους οικίσκους».

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα