«Έπεσαν» οι υπογραφές για την ανάπλαση της οδού Ψαρομηλίγκων στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημιουργηθεί νέο εργοτάξιο.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη σήμερα από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Το έργο αποτελεί προέκταση της μεγάλης ανάπλασης στην Οδό Δικαιοσύνης και υλοποιείται με την σύμφωνη γνώμη εμπόρων και καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 197.000 ευρώ με χρονοδιάγραμμα 3 μηνών προκειμένου να διαμορφωθεί ο χώρος από την οδό Ψαρομηλίγκων έως την συμβολή της με τις οδούς Μιχελιδάκη και Βουρβάχων. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν αρχές Σεπτεμβρίου, για να μην υπάρξει όχληση των καταστημάτων κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου

Σύμφωνα με την μελέτη του έργου, θα διευκολυνθεί η κίνηση των πεζών, των παιδιών και των ατόμων με κινητικά προβλήματα, των οχημάτων πολιτικής προστασίας, θα αποτραπεί η παράνομη στάθμευση και θα ενοποιηθούν οι συγκεκριμένοι δρόμοι με την διαμόρφωση του κέντρου της πόλης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Η διαμόρφωση του τμήματος από την αρχή της οδού Ψαρομηλίγκων έως την συμβολή της με τις οδούς Μιχελιδάκη – Βουρβάχων ακολουθεί το ίδιο «μοτίβο» της υφιστάμενης μελέτης «Διαμόρφωση οδών άξονα, Δικαιοσύνης, Ίδης, Λ. Καλοκαιρινού» με τη χρήση φυσικών υλικών.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος μετά την υπογραφή: «Πρόκειται για ένα έργο που είχαμε υποσχεθεί στους καταστηματάρχες της οδού Ψαρομηλίγκων και έρχεται ουσιαστικά να συμπληρώσει και να ολοκληρώσει την διαμόρφωση της οδού Ίδης.  Μετά την αποπεράτωση του έργου και το συγκεκριμένο σημείο θα έχει αναβαθμιστεί, όπως αναβαθμίζεται ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της πόλης».