Ηράκλειο: «Τρομάζει» η ακρίβεια τους πολίτες – Φόβοι για «λουκέτα» σε επιχειρήσεις

Η ακρίβεια και οι συνέπειές της είναι το θέμα που απασχολεί την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Πρώτη Θέση, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ηρακλείου Κώστας Δρακάκης, έκανε λόγο για ένα «ανεξέλεγκτο κύμα ανατιμήσεων», με το μέλλον να είναι αβέβαιο. «Οι ανατιμήσεις έχουν φέρει σε απόγνωση τον καταναλωτή και εντός της εβδομάδος αλλάζουν οι τιμές ή συχνότερα. Θεωρώ ότι πρέπει να ληφθεί μια πιο συγκροτημένη απόφαση». 

Όπως εκτίμησε ο κ. Δρακάκης, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που «βοήθησαν» στο να φτάσουμε σήμερα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας και ακρίβειας. «Οι ανατιμήσεις ξεκίνησαν προ του πολέμου στην Ουκρανία, ο πόλεμος ήταν κάτι σαν το κερασάκι, που ώθησε την επίσπευση των ανατιμήσεων».

Σχολιάζοντας το «καλάθι του νοικοκυριού» ο κ. Δρακάκης ανέφερε πως μέχρι τώρα δεν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα από την εφαρμογή του μέτρου ενώ πρόσθεσε πως πρέπει η κυβέρνηση να λάβει υπόψη της ότι «μέτρα όπως το καλάθι του νοικοκυριού και οι επιδοτήσεις που δίνουν στους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος είναι πρόσκαιρα. Χρειάζονται ουσιαστικά μέτρα».

Από την πλευρά του, το μέλος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Γιώργος Καρουζάκης ανέφερε πως ο επιχειρηματίες πλέον πρέπει να προπληρώνει τα προϊόντα του, ωστόσο αυτό από μόνο του δε φτάνει. «Πλέον τι γίνεται; Κάθε μέρα υπάρχουν αυξήσεις, εμείς έχουμε παρατηρήσει ότι προϊόντα αυξήθηκαν, οι τιμές στην πρώτη ύλη κάποια στιγμή κατέβηκαν αλλά η τιμή του προϊόντος δεν έπεσε».

Κλείνοντας, ο κ. Καρουζάκης επεσήμανε πως το μέλλον θα είναι δυσοίωνο αφού «αν συνεχίσουμε έτσι, σίγουρα θα πάμε σε λουκέτα και στην αγορά του Ηρακλείου».

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα