Ηράκλειο: Δεν τους πτόησε ούτε η… βροχή – Επέστρεψαν οι «Ημέρες Γαστρονομίας» (εικόνες)

Ο σημαντικότερος γαστρονομικός θεσμός της Κρήτης επέστρεψε στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου με στόχο την ανάδειξη της κρητικής διατροφής.

Οι «Ημέρες Γαστρονομίας», ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής ενώ οι Ηρακλειώτες δεν πτοήθηκαν ούτε από την βροχή και έσπευσαν να… γευτούν την Κρήτη, στο πιάτο τους!

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια του πενθήμερου φεστιβάλ, βραβευμένοι Έλληνες σεφ θα παρουσιάσουν συνταγές βασισμένες στα ποιοτικά κρητικά προϊόντα. Επίσης, στις μουσικές συναυλίες που στόχο έχουν να δείξουν τον πλούτο του κρητικού πολιτισμού, θα εμφανιστούν σπουδαίοι καλλιτέχνες, όπως ο Γιώργος Ξυλούρης, ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, ο Αντώνης Μαρτσάκης με το συγκρότημά του, ο Βασίλης Σταυρακάκης και ο Μιχάλης Τζουγανάκης.

 

Το πενθήμερο περιλαμβάνει παράλληλες δράσεις σε όλο τον Δήμο Ηρακλείου, ενώ καθ’ όλη τη διάρκειά του θα υπάρχει έκθεση παραδοσιακών προϊόντων από εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο. Μάλιστα, μία από τις ημέρες θα είναι αφιερωμένη στη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα των τριών δήμων του Νομού Ημαθίας.

Πάντως, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών η προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή  τελετή έναρξης του Φεστιβάλ «Ημέρες Γαστρονομίας», αναβάλλεται για αύριο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στο ίδιο σημείο (Προβλήτα Μικρού Κούλε) και στην ίδια ώρα (20.30).

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα