Έξω από ένα ενεχυροδανειστήριο του Ηρακλείου, όπου είχαν πάει για να «σκοτώσουν» ένα μεγάλο αριθμό κοσμημάτων που είχαν στην κατοχή τους, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ μετά από αίτημα αναζητήσεων της Ασφάλειας Ηρακλείου ένας 40χρονος Ρομά κι ένας 34χρονος από το Πακιστάν, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Και οι δύο κατηγορούνται για δέκα συνολικά περιπτώσεις στο Ηράκλειο (κυρίως στην περιοχή του Μασταμπά) αλλά και στο Ρέθυμνο. Ο τρόπος δράσης τους κοινός σχεδόν σε όλες τις κλοπές ή απόπειρες κλοπών που έκαναν. Είτε σκαρφάλωναν για να «μπουκάρουν» σε διαμερίσματα πρώτου και δεύτερου ορόφου είτε παραβίαζαν με αιχμηρά αντικείμενα ισόγειες κατοικίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις τράπηκαν σε φυγή καθώς έγιναν αντιληπτοί από τους ιδιοκτήτες, αλλά σε άλλες κατάφεραν να αφαιρέσουν χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ,μεταξύ των κοσμημάτων που είχαν στην κατοχή τους ήταν και μία βέρα στην οποία αναγραφόταν ένα συγκεκριμένο όνομα. Η κάτοχος της βέρας εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας και όπως διαπιστώθηκε η κάτοχός της δεν είχε καταλάβει ότι είχε πέσει θύμα διάρρηξης…