Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
26.8 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

Ηράκλειο: Tονώθηκε η ζήτηση στο πετρέλαιο θέρμανσης

Πρέπει να διαβάσετε

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η ζήτηση των πολιτών για το πετρέλαιο θέρμανσης στο Ηράκλειο.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Πρώτη Θέση, ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Ν. Ηρακλείου Λυκούργος Σαμόλης, ανέφερε πως η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διατηρήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα σε σχέση με άλλα χρόνια ενώ και η ζήτηση του έχει αυξηθεί.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει μεγάλη πτώση στις τιμές των καυσίμων κάτι που οι πρατηριούχοι περιμέναν με αγωνία για μεγάλο διάστημα. «Έχουμε ένα μήνα συνεχούς μείωσης των τιμών τις τιμές διυλιστηρίου που βλέπουμε καθημερινά. Έχουμε μια πτώση στα ταμπλό 20%, ήταν μεγάλες οι πτώσεις που είχαμε. Αυτό πολύ γρήγορα πήγε στα πρατήρια και ευελπιστούμε να συνεχιστεί και να πάμε σε παλαιότερα δεδομένα».

Πρόσθεσε δε, πως αν δεν υπήρχε η αισθητή μείωση στην αντλία, η επιδότηση του πετρελαίου και οι επιδοτήσεις των εταιριών οι τιμές θα ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα. «Όλα αυτά μαζί κράτησαν χαμηλά την τιμή, υπήρξε απότομη κίνηση στα πρατήρια και με μεγάλες ποσότητες. Δηλαδή τώρα οι άνθρωποι προμηθεύονται με μεγάλες ποσότητες, ίσως και με το φόβο να μην αλλάξει κάτι».

Κλείνοντας, ο κ. Σαμόλης γνωστοποίησε πως η μέση τιμή της αμόλυβδης στο Ηράκλειο είναι 1,82 – 1,85 και το πετρέλαιο κίνησης στο 1,71 – 1,75 ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,10.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα