Τη στιγμή που παγκοσμίως τα συνέδρια ακυρώνονται, αναβάλλονται ή γίνονται διαδικτυακά, στο πλαίσιο της πανδημίας του κορωνοϊού κάποιοι στην Κρήτη επιμένουν στην διοργάνωσή τους, με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων.

Η κατάσταση αποκτά σουρεαλιστική διάσταση αν λάβει κανείς υπόψη του το γεγονός πως το συνέδριο οργανώνεται από εκπαιδευτικό φορέα και έχει μάλιστα θέμα την επικοινωνία, σε μια εποχή που η παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα διερευνά όλους τους πιθανούς τρόπους επικοινωνίας εκτός από την δια ζώσης.

Το διήμερο συνέδριο, που ξεκινά αύριο στο Ηράκλειο, έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, με την Επίκουρη Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου στο Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Ντανιέλλα Μαρία Μαρούδα να το σχολιάζει, με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Κάποιοι -και μάλιστα στον χώρο της εκπαίδευσης- περισσότερο σκέφτονται την προβολή τους -προσωπική πάντα- και μετά την όποια ευθύνη για τυχόν διασπορά στην κοινότητα. Αδυνατούν να εκσυγχρονιστούν αλλά συγχρόνως επιθυμούν να αναλάβουν διοικητικές θέσεις. Λυπηρό. Κι επικίνδυνο», αναφέρει μεταξύ άλλων.