Ηράκλειο: Το ενεργειακό κόστος «γονατίζει» την αγορά – «Πρωτόγνωρη κατάσταση» λένε οι επιχειρηματίες

Για μία πρωτόγνωρη κατάσταση έκανε λόγο μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανώλης Κουμαντάκης, αναφορικά με το ενεργειακό κόστος που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουμαντάκης έχει δημιουργήσει ένα πλήγμα δυσκολιών στην οικονομία, με αποτέλεσμα να έχουν προκαλέσει σοβαρά θέματα στη ρευστότητα στην κοινωνία και μεγάλες πιέσεις στα πραγματικά εισοδήματα.

Ο κ. Κουμαντάκης σημείωσε πως εξέτασαν τα γεγονότα και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην οικονομία και διαπιστώθηκε ότι το θέμα «δεν λύνεται με επιδοματικές πολιτικές. Ουσιαστικά ίσως να μη βοηθούν και να δημιουργούν μια αρνητικότητα στην κατάσταση. Πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένες στρατηγικές πολιτικής που πρέπει να τις εφαρμόσει η κυβέρνηση και θα βοηθήσουν στη ρευστότητα και στην οικονομία και στην κοινωνία. Θα έχουμε τη δυνατότητα σιγά-σιγά να κάνουμε τα επόμενα βήματα, να έχει το κράτος και η πολιτεία έσοδα».

Κλείνοντας, ο κ. Κουμαντάκης επεσήμανε πως στην σύσκεψη που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, έχουν κληθεί όλοι οι φορείς και θα παρουσιαστούν 8 συγκεκριμένες προτάσεις στους βουλευτές της Κρήτης και στον Περιφερειάρχη. «Είναι οι θέσεις της Κρήτης, ότι η κυβέρνηση πρέπει να σκεφτεί και να κοιτάξει να εφαρμόσουν κάποια μέτρα, γιατί έτσι θα δημιουργήσουμε την ρευστότητα που χρειάζεται η οικονομία και η κοινωνία».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα