Με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Ηρακλείου, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά αύριο Πέμπτη, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου Μανώλης Μπελαδάκης σημείωσε πως έχουν καταγραφεί οι περισσότερες αποφάσεις σχολείων ωστόσο εκκρεμεί ακόμη ο δήμος Βιάννου και κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στο δήμο Φαιστού.

Διευκρίνισε δε, πως από σήμερα θα κοινοποιηθούν τα προγράμματα και τα link σε όλους τους μαθητές ώστε αύριο το πρωί, να ξεκινήσει η τηλεκπαίδευση. Επίσης, με ειδική φόρμα θα ζητηθεί να αιτιολογηθεί υπεύθυνα από τον κάθε διευθυντή για ποιο λόγο δεν λειτούργησε η τηλεκπαίδευση και τα στοιχεία των εκπαιδευτικών που δεν θα μπουν στη διαδικασία αυτή.

Ο κ. Μπελαδάκης σχολίασε πως τα τελευταία δύο χρόνια η τηλεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε και εφαρμόστηκε σε μεγάλο βαθμό από τα σπίτια των εκπαιδευτικών και τις σχολικές μονάδες. «Εμείς καλούμε τους εκπαιδευτικούς να εφαρμόσουν την τηλεκπαίδευση είτε πηγαίνοντας στις σχολικές μονάδες που θα παραμείνουν ανοιχτές, είτε για οποιοδήποτε λόγο κάποιος να επιλέξει να συνδεθεί, μπορεί και από το σπίτι του».

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλλα Αρχοντάκη σημείωσε πως η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των σχολείων πάρθηκε σε συνεννόηση με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ενώ η ίδια επικοινώνησε και με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για να διαπιστωθεί εάν τα σχολεία μπορούν να λειτουργήσουν ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, επεσήμανε ότι είναι δύσκολο τα σχολεία να ανοίξουν εκτός από την κακοκαιρία και για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.