Τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό συνάντησε λίγο πριν την παρουσίαση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο Ηράκλειο.

Υπουργός και Δήμαρχος εστίασαν στο μεγάλο έργο της δημοτικής αρχής που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον κ. Θεοδωρικάκο, να δεσμεύεται πως θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την έγκαιρη ολοκλήρωσή του.

Συζητήθηκαν μέσα σε καλό κλίμα, κυρίως τα έργα του Δήμου που επρόκειτο να χρηματοδοτηθούν από τον “Φιλόδημο” και πλέον θα περάσουν στο νέο πρόγραμμα.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα σχετικά, και ότι το “Αντώνης Τρίτσης” δίνει στους Δήμους μεγάλες δυνατότητες για αναπτυξιακά έργα.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του τόνισε ότι ο Δήμος είναι έτοιμος να αξιοποιήσει κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχει στην διάθεση του, όπως κάνει μέχρι σήμερα, πάντα προς όφελος των δημοτών: «Με το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε παρεμβάσεις μεγάλης σημασίας, όπως η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου υδρεύσεως της πόλης του οποίου η χρηματοδότηση, όπως μας διαβεβαίωσε ο Υπουργός, είναι εξασφαλισμένη. Παράλληλα συζητήσαμε και για άλλα ώριμα έργα και μελέτες, προϋπολογισμού περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ, με αναπτυξιακό χαρακτήρα, για τα οποία επίσης είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε την χρηματοδότησή τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.