Πέντε αλλοδαποί που είχαν στήσει παράνομο κτηνιατρείο συνελήφθησαν χθες στο χωριό Αληθινή στη Μεσαρά.

Όπως έγραψε το Creta24, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έλεγχο μετά από καταγγελία και συνέλαβαν τα πέντε άτομα, ανάμεσά τους και κτηνίατρους, οι οποίοι προχωρούσαν σε στειρώσεις ζώων.

Οι συλληφθέντες ισχυρίζονται πως οι στειρώσεις γίνονταν δωρεάν. Σύμφωνα όμως με την καταγγελία, που έφτασε στο αστυνομικό τμήμα, δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις για να γίνονται οι στειρώσεις.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού πέντε αλλοδαποί (3 γυναίκες και 2 άντρες) κατηγορούμενοι για λειτουργία ιατρείου ζώων χωρίς την προβλεπόμενη άδεια από την Αρμόδια Αρχή.

Ειδικότερα, χθες το πρωί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού σε συνεργασία με υπαλλήλους-κτηνιάτρους της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε χώρο όπου διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί ιατρείο ζώων χωρίς την προβλεπόμενη άδεια από την Αρμόδια Αρχή και ακολούθησε η σύλληψη πέντε αλλοδαπών για τη λειτουργία του εν λόγω ιατρείου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κτηνιατρικά φάρμακα, υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ιατρικό και παραϊατρικό υλικό.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού.