Μία οικογένεια ξεκλήρισε ο κορωνοϊός στον Ευαγγελισμό του δήμου Μινώα Πεδιάδας. Ο ιερέας Νικόλαος Μαραγκάκης ήταν από τους πρώτους που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στο χωριό και ακολούθησε ο γιος του και η σύζυγος του καθώς και ένα ακόμα συγγενικό τους πρόσωπο.

Το σπίτι της οικογένειας

Μάλιστα τα κρούσματα που είχαν εμφανιστεί στην οικογένεια είχαν προκαλέσει αναστάτωση στο χωριό. Γεγονός που οδήγησε τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στις 18 του περασμένου μήνα στον Ευαγγελισμό, για τη διενέργεια rapid tests στους κατοίκους του χωριού.

Επί περίπου έναν και πλέον μήνα, πάλευαν στο νοσοκομείο να καταφέρουν να νικήσουν τον ιό. Δυστυχώς όμως το προχωρημένο της ηλικίας για το ζευγάρι ήταν επιβαρυντικός παράγοντας ενώ και ο γιος νοσηλευόταν σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ.

Η 86χρονη Βασιλεία Μαραγκάκη ήταν η πρώτη από την οικογένεια που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό στις 3 Μαρτίου. Ακολούθησε ο σύζυγος της και επί πολλά χρόνια ιερέας του χωριού πατήρ Νικόλαος Μαραγκάκης που «έφυγε» το Σάββατο ενώ τα ξημερώματα της Δευτέρας «έφυγε» επίσης από κορωνοϊό ο 47χρονος γιος του Μιχάλης που νοσηλευόνταν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Η κηδεία του 47χρονου έγινε στον Ευαγγελισμό το μεσημέρι ενώ όπως δήλωσε στο Creta24 η αδελφή του Μαρία, ο Μιχάλης δεν πίστευε πως υπήρχε κορωνοϊός και δεν τηρούσε κανένα απολύτως μέτρο.