Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για τους εμβολιασμούς από τους εκπαιδευτικούς με το άνοιγμα της ειδικής πλατφόρμας. Το δυσάρεστο με βάση τα όσα είπε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομίνικος Θεοτοκόπουλος, Γιώργος Μακράκης είναι πως οι ημερομηνίες των ραντεβού είναι αρχές Ιουνίου για την πρώτη δόση.

«Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί συνάδελφοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, που υπηρετούν στα ειδικά σχολεία και όσοι εμβολιάστηκαν με αδιάθετα εμβόλια. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους συναδέλφους και αυτό είναι πολύ θετικό. Όμως οι ημερομηνίες των ραντεβού είναι αρχές Ιουνίου για την πρώτη δόση και τέλη του μήνα για τη δεύτερη δόση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Μακράκης.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Δομίνικος Θεοτοκόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την επιδημιολογική εικόνα που επικρατεί τονίζοντας πως θα πρέπει το υπουργείο να ξεκινήσει το σχεδιασμό από τώρα για την επόμενη χρονιά, με συγκεκριμένους τομείς που θα πρέπει να ρίξει το βάρος.

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι θα προσφέρει στην μαθησιακή διαδικασία η παράταση 5, 6 ή 7 ημέρες και ειδικά στο τέλος του Ιουνίου. Εμείς έχουμε ήδη καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να κάνει το σχεδιασμό του το υπουργείο για τη νέα χρονιά. Θεωρούμε πως θα πρέπει να υπάρξει στήριξη τόσο για την κάλυψη των μαθησιακών κενών που σίγουρα υπάρχουν όσο και ψυχοκοινωνική στήριξη σε όλα τα σχολεία. Επίσης να δούμε πως μπορούν να υπάρξουν τμήματα με λιγότερους μαθητές κάτι που ζητούν και οι επιδημιολόγοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μακράκης.

Σε ότι αφορά τη χρήση των self tests, ο κ. Μακράκης επεσήμανε πως ήταν ένα αίτημα των εκπαιδευτικών εδώ και έναν χρόνο και είναι προς τη θετική κατεύθυνση.