Τεράστια αύξηση σημειώνει το αργό και αυτό καθιστά όλα τα καύσιμα καθημερινά σε πολύ υψηλές τιμές, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Υγρών Kαυσίμων Ν. Ηρακλείου Λυκούργος Σαμόλης.

Όπως ανέφερε ο κ. Σαμόλης, η ακριβής τιμή θα γνωστοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου που ξεκινάει η χειμερινή περίοδος. «Το πιο πιθανό σενάριο είναι το 1,25 ευρώ και ίσως λίγο περισσότερο. Στην Περιφέρεια όπως έχουμε εξηγήσει πολλές φορές τους λόγους, αυτό δημιουργεί πρόβλημα στον καταναλωτή και στους πρατηριούχους. Από τη μία στον καταναλωτή, γιατί τον πιέζει να μη ζεσταίνεται το χειμώνα και να κάνει χαμηλή χρήση στο σπίτι του και από την άλλη δημιουργεί τεράστιο θέμα, διότι μειώνεται η κατανάλωση και ίσως δούμε φαινόμενα που πολλά πρατήρια έκλεισαν. Η θέρμανση είναι μεγάλο κομμάτι του πρατηρίου και αν δεν δουλεύει τι θα γίνει;». 

Ο κ. Σαμόλης εκτίμησε ότι δεν θα φτάσει η τιμή του πετρελαίου στο 1,40, ωστόσο αυτές είναι οι πρώτες συζητήσεις. «Η τιμή εκκίνησης θα είναι στο 1,25 σίγουρα, κάποια πρατήρια στην Περιφέρεια θα είναι 1,28  – 1,27. Πέρσι είχαμε τον κορωνοϊό που υπήρχε τρομερή μείωση, είχαμε φτάσει 22 δολάρια το βαρέλι. Αυτό μείωσε την αγοραστική δύναμη και η τιμή ήταν καλά. Ξεκίνησε περίπου στα 80 λεπτά και κλείσαμε στα 75 λεπτά».

Συνεπώς, ο τόνος μπορεί να φτάσει 1.250 ευρώ με ένα μέσο νοικοκυριό, να έχει ανάγκες που ξεπερνούν τον ένα τόνο. «Υπάρχει διαμαρτυρία στον κόσμο. Δεν υπάρχουν παραγγελίες, ο κόσμος αισθάνεται ότι ο μισθός του είναι χαμηλός. Δεν μπορεί να καλύπτει το κόστος της θέρμανσης. Το πρόβλημα είναι το να σκύψει η κυβέρνηση στο πρόβλημα». 

Κλείνοντας, ο κ. Σαμόλης ανέφερε πως τον τελευταίο καιρό μειωμένη είναι και η κίνηση που αφορά στη βενζίνη.

Δείτε εδώ όσα ανέφερε ο κ. Σαμόλης: