Για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο συνελήφθησαν οι γονείς του 7χρονου αγοριού, που πνίγηκε την Τετάρτη στη θάλασσα, στο Μαδέ του δήμου Μαλεβιζίου.
Όπως έγραψε το Creta24, το τραγικό περιστατικό που έχει σκορπίσει θλίψη στο Ηράκλειο, σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και ενώ το αγόρι από τη Γαλλία κολυμπούσε στην παραλία του Μαδέ.
Το παιδί, που φορούσε full face μάσκα θαλάσσης, κολυμπούσε κοντά στο ζευγάρι το οποίο δεν αντιλήφθηκε ότι ο 7χρονος βρισκόταν σε κίνδυνο, αφού επέπλεε και θεωρούσαν πως έπαιζε.
Όταν κατάλαβαν ότι ο 7χρονος είχε χάσει τις αισθήσεις του επικράτησε πανικός. Οι γονείς καλούσαν σε βοήθεια και ναυαγοσώστης και λουόμενοι έτρεξαν να βοηθήσουν.
Οι διασώστες του ΕΚΑΒ αλλά και οι γιατροί στο ΠΑΓΝΗ, όπου μεταφέρθηκε το παιδί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να το επαναφέρουν, όμως δυστυχώς ο 7χρονος δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του 7χρονου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:
«Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Ηρακλείου ότι ένας 7χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Γαλλίας) ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία Μαδέ του δήμου Μαλεβιζίου.
Στον 7χρονο, αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον ναυαγοσώστη και τους διασώστες του ΕΚΑΒ, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ενώ συνελήφθησαν οι γονείς του ανήλικου για παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ. «Έκθεση»».