Ηράκλειο: Συνελήφθη 26χρονος με 30 κιλά λαθραίου καπνού ναργιλέ – Βίντεο

Οι λιμενικές αρχές κατέσχεσαν τα καπνικά προϊόντα, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί από τη λαθραία μεταφορά υπολογίζονται σε 6.439,81 ευρώ

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Στη σύλληψη ενός 26χρονου υπηκόου Συρίας, προχώρησαν τις πρωινές ώρες της Δευτέρας στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) του Ηρακλείου, στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν μετά τον κατάπλου επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου από τον Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στις αποσκευές του 26χρονου, οι λιμενικές αρχές εντόπισαν συνολικά 30 συσκευασίες καπνού ναργιλέ, συνολικού βάρους 30 κιλών.

Σύμφωνα με τις αρχές, τα καπνικά προϊόντα δεν είχαν υποβληθεί στον απαιτούμενο τελωνειακό έλεγχο και δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Ν. 5222/2025 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας», ενώ τα κατασχεθέντα καπνικά προϊόντα παραδόθηκαν στο Τελωνείο Ηρακλείου.

Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, οι διαφυγόντες δασμοί από τη λαθραία διακίνηση των καπνικών προϊόντων υπολογίζονται σε 6.439,81 ευρώ.

 

Προηγούμενο

Συνεχίζεται η «μάχη» με τις φλόγες στη Μεσαρά - Βελτιωμένη η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς

Επόμενο

Ελεφαντίνα με φαγούρα δεν έφτανε να ξυστεί κι έκλεψε τσουγκράνα από αγρότη

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα