Ηράκλειο: Συνεδρίαση – φωτιά στο Δημοτικό Συμβούλιο για το κυκλοφοριακό και τους πεζόδρομους

Πρέπει να διαβάσετε

«Φωτιά» έχει ανάψει η συζήτηση για το κυκλοφοριακό στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και το ενδεχόμενο επιστροφής λεωφορείων στους πεζόδρομους. Κάτοικοι και φορείς που αντιδρούν στην πρόταση αυτή, μαζεύουν υπογραφές μέσω διαδικτύου, ενώ το θέμα θα τεθεί επί τάπητος και στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου, απέστειλε εξώδικο στην Τροχαία, ζητώντας να επανέλθει η κίνηση των μίνι μπας στις οδούς Δικαιοσύνης και Έβανς, καθώς ακόμη δεν έχει εγκριθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα προβλέπει την παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Την ίδια στιγμή, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης έχουν προσφύγει το Σωματείο Επιχειρηματιών Χώρων Στάθμευσης και η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πάρκινγκ «Θησέας», αντιδρώντας στην απόφαση της Λότζια, με την οποία επιχειρεί να παρατείνει έως το τέλος του έτους τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο, με απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων.

«Όχι οχήματα στους πεζοδρόμους του ιστορικού κέντρου Ηρακλείου»

Στο μεταξύ, κάτοικοι, επιχειρηματίες και φορείς που αντιδρούν στο ενδεχόμενο επιστροφής των οχημάτων στους πεζοδρόμους, έχουν δημιουργήσει ομάδα μέσω διαδικτύου https://www.openpetition.eu/gr/petition/online/ochi-ochemata-stous-pezodromous-tou-istorikou-kentrou-tou-erakleiou , συγκεντρώνοντας εκατοντάδες υπογραφές και εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους.

Πάντως και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις συγκεκριμένες οδούς οι οποίες έχουν πεζοδρομηθεί, βλέποντας την ανάκαμψη της αγοραστικής κίνησης, εμφανίζονται αντίθετοι στην πρόταση για επιστροφή των οχημάτων στους πεζόδρομους, ενώ όπως είναι ήδη γνωστό, έμποροι και καταστηματάρχες στην οδό Καλοκαιρινού, ζητούν επίσης έργα ανάπλασης. 

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον, καθώς το θέμα θα τεθεί στο «τραπέζι» της συζήτησης.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα