«Το άνοιγμα της εστίασης και του τουρισμού δεν πρέπει να είναι μόνο μία ημερομηνία». Αυτό τόνισε μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τη Μαρία Μπινιχάκη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον τουρισμό και επισιτισμό Μιχάλης Ριζικιανάκης.

Όπως ανέφερε θα πρέπει «όταν ανοίξει η εστίαση και ο τουρισμός όλοι οι εργαζόμενοι να βρουν ξανά τις θέσεις εργασίας τους και να έχουν αξιοπρεπείς μισθούς για να μπορέσουν να επιβιώσουν» προσθέτοντας πως οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό θα συνεχιστούν αν η κυβέρνηση δεν τους στηρίξει όπως πρέπει.

Το πρωί υπήρξε συγκέντρωση των εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και στη συνέχεια με πορεία θα καταλήξουν στην πλατεία Ελευθερίας όπου θα επιδώσουν ψήφισμα στον περιφερειάρχη.

Αυτό που επίσης τόνισε ο κ. Ριζικιανάκης είναι να γίνουν οι απαραίτητες προεργασίες για τον καθορισμό των μέτρων με τα οποία θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις της εστίασης και του τουρισμού. «Ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει την κυβέρνηση να ανακοινώσει τα μέτρα με τα οποία θα ανοίξει ο τουρισμός αλλά και η εστίαση. Δεν πρέπει το άνοιγμα τους να είναι απλά μία ημερομηνία. Θα πρέπει να γίνει με ασφάλεια για εμάς και τους πολίτες και κυρίως πως θα διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας που υπήρχαν πριν το αναγκαστικό λουκέτο στην εστίαση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζικιανάκης.