Στα … χαρτιά έμειναν οι εξαγγελίες για ενίσχυση της εκπαίδευσης με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για τη στήριξη του μοντέλου της τηλεκπαίδευσης.

Τα σχολεία, σύμφωνα με τον αιρετό ΠΥΣΠΕ Θεόφιλο Λαμπρογιαννάκη, ακόμα περιμένουν τα tablet που είχαν εξαγγελθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

«Ακόμα περιμένουμε τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την ενίσχυση της τηλεκπαίδευσης. Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την πρώτη εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης και στα σχολεία από την πολιτεία δεν έχει φτάσει ούτε ένα tablet», δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη ο κ. Λαμπρογιαννάκης.

Πρόσθεσε μάλιστα πως οι έως τώρα πρωτοβουλίες για την ενίσχυση σχολείων με ηλεκτρονικό εξοπλισμό αφορούν σε δωρεές ιδιωτών και της αυτοδιοίκησης.

Την ίδια ώρα στο «ψυγείο» παραμένει το πρόγραμμα εκπαίδευσης του προγράμματος webex σε δασκάλους και καθηγητές.

«Εξαγγέλθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο πρόγραμμα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών για το πρόγραμμα webex. Ακόμα δεν έχει γίνει το παραμικρό. Είναι ντροπή από το υπουργείο να αδυνατεί να υλοποιήσει τα αυτονόητα», τόνισε ο αιρετός ΠΥΣΠΕ Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης.

Με φόντο την επιστροφή των μαθητών της Περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης σημείωσε πως «τα παιδιά δεν επιθυμούν να κάνουν τηλεκπαίδευση. Προτιμούν το σχολείο και από χθες γονείς μας μεταφέρουν πως πολλά παιδιά αντέδρασαν με κλάματα στο άκουσμα της είδησης για την αναστολή λειτουργίας των σχολείων».