Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τη μεταφορά στο νοσοκομείο ενός ακόμη μέλους του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου HEROIC που βρίσκεται ανοικτά των Καλών Λιμένων και πολλά μέλη του έχουν διαγνωστεί θετικά στην covid19.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά γίνεται με σκάφος που προσεγγίζει αυτή την ώρα το δεξαμενόπλοιο και αφορά στον γ’ μηχανικό, έναν 45χρονο Έλληνα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 45χρονος ναυτικός παρουσίασε δύσπνοια και χαμηλά επίπεδα οξυγόνου  και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του από το πλοίο σε νοσοκομείο

Όπως έχει γράψει το creta24, 9 μέλη του πληρώματος, από τα 19 συνολικά, βρέθηκαν θετικά στον ιό, ανάμεσά τους και ο πλοίαρχος. Πρόκειται για 5 Έλληνες και 4 Φιλιππινέζους.

Υπενθυμίζεται πως το πλήρωμα υποβλήθηκε σε τεστ σήμερα από κλιμάκιο ιδιωτών γιατρών, μετά τα δύο κρούσματα που εντοπίστηκαν το Σάββατο στο πλοίο.

Τα δύο πρώτα μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν θετικά ήταν ο 59χρονος Έλληνας πρώτος μηχανικός του πλοίου, που μεταφέρθηκε – μετά από επιχείρηση που στήθηκε με αίτημα του πλοίαρχου- με ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας στο νοσοκομείο Ρόδου και έναν 55χρονο Φιλιππινέζο, ο οποίος δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο πλοίο, πριν ολοκληρωθεί η επιχείρηση.