Στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου βρίσκεται η παραχώρηση επιπλέον κοινόχρηστων χώρων στα καταστήματα εστίασης της πόλης, τα οποία «ανέβασαν ξανά ρολά» την περασμένη Δευτέρα.

«Η παραχώρηση κοινοχρήστων χώρων καθορίζει τη συμφωνία για επιπλέον χώρο για την εστίαση, λόγω της μεγάλης κρίσης που πέρασαν. Θα τεθεί απόψε στο δημοτικό συμβούλιο. Θα εξακολουθήσει η δημοτική αστυνομία να μη ζητάει άδειες και οι καταστηματάρχες μπορούν να έχουν την παλιά άδεια μέχρι να αποκτήσουν τη νέα άδεια» ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Creta24 ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου και Αντιδήμαρχος της Πολιτικής Προστασίας Μαρίνος Παττακός.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον ίδιο, η δημοτική αστυνομία ξεκινάει από σήμερα αυστηρούς ελέγχους στα καταστήματα εστίασης για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού. «Την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε συστάσεις, τώρα έλεγχοι αυστηροποιούνται. Πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων, το ωράριο λειτουργία, ενώ πρόστιμα προβλέπονται και στην παράνομη χρήση των εσωτερικών χώρων», διευκρίνισε ο κ. Παττακός.