Με τα έργα ανάπλασης στο κέντρο του Ηρακλείου να έχουν ήδη ξεκινήσει στον «σταυρό» της πόλης, η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο, αναζητά λύσεις, προκειμένου οι έμποροι που επηρεάζονται άμεσα από τις εργασίες που εκτελούνται σε συγκεκριμένες οδούς, να στηριχθούν και να τύχουν ευνοϊκών ρυθμίσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, της αρμόδιας Αντιδημάρχου Μαρίας Καναβάκη, με εκπροσώπους του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου. Ο εμπορικός σύλλογος ζήτησε την πλήρη απαλλαγή των δημοτικών τελών, για τους καταστηματάρχες του κέντρου που δραστηριοποιούνται στις οδούς που εκτελούνται τα έργα ανάπλασης. Η δημοτική αρχή, από την πλευρά της δεσμεύτηκε, πως θα καταθέσει τη συγκεκριμένη πρόταση προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Ακούσαμε τους εμπόρους, την άποψη τους και κάποιες προτάσεις που είχαν, ώστε να γίνει κατά τη διάρκεια του έργου καλύτερη η ζωή τόσο των δημοτών όσο και των εμπόρων που γειτνιάζουν με το έργο και αυτό που μπορούμε να πούμε σε πρώτη φάση και νομίζω ήταν κάτι που ικανοποίησε τον εμπορικό σύλλογο, θα ικανοποιήσει σίγουρα και τους εμπόρους που δραστηριοποιούνται εκεί που εκτελείται το έργο, είναι ότι θα εισηγηθούμε στο δημοτικό συμβούλιο μετά από σχετική πρόταση της οικονομικής επιτροπής, την πλήρη απαλλαγή των δημοτικών τελών για τα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται στις οδούς που εκτελείται το έργο στο κέντρο της πόλης για όσο διάστημα γίνεται το έργο», διευκρίνισε μιλώντας στο Creta24, η Αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη.

Μαρία Καναβάκη, Αντιδήμαρχος Ηρακλείου

Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια, ζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησής να προσκομιστούν τα στοιχεία των καταστημάτων που βρίσκονται στις οδούς που εκτελούνται τα έργα, ώστε να συμπεριληφθούν στην σχετική εισήγηση. «Πιστεύουμε ότι θα είναι μια πραγματικά ανακουφιστική κίνηση για τους εμπόρους», πρόσθεσε η κα. Καναβάκη.

«Πρόκειται για πλήρη απαλλαγή, δεν μιλήσαμε καν για μείωση ή για έκπτωση, εδώ μιλάμε για μηδενικά δημοτικά τέλη για όσο εκτελείται το έργο. Θα είναι μια κίνηση να βοηθήσουμε τα εμπορικά καταστήματα κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου και βρήκε σύμφνους και τους εμπόρους και τον εμπορικό σύλλογο», διευκρίνισε.