Σε τεράστιο πρόβλημα μετατρέπεται η στέγαση των ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους στον καταστροφικό σεισμό του Αρκαλοχωρίου, ακόμα και αυτών που επιθυμούν να αφήσουν τις σεισμόπληκτες περιοχές και να αναζητήσουν σπίτι στο Ηράκλειο.

Και αυτό γιατί όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 η  πρόεδρος των μεσιτών ανατολικής Κρήτης, Άρτεμις Μαυράκη, είναι πάρα πολύ δύσκολη η ανεύρεση σπιτιού στο Ηράκλειο, αφού τα σπίτια προς ενοικίαση είναι ελάχιστα και ακριβά.

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση πολύ λίγη προσφορά και έτσι τα μισθώματα είναι πολύ υψηλά», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Μαυράκη η οποία σημείωσε ενδεικτικά πως για ένα διαμέρισμα 80 τετραγωνικών, με δύο υπνοδωμάτια, το μίσθωμα ξεκινάει από 400 – 450 ευρώ, για διαμερίσματα 100 – 120 τετραγωνικών με τρία υπνοδωμάτια τα μισθώματα ξεκινούν από 600 ευρώ, ενώ για αντίστοιχα καινούρια ή ανακαινισμένα διαμερίσματα ή διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης το ενοίκιο υπερβαίνει τα 800 ευρώ.

«Εμείς σαν επαγγελματίες έχω κάνει έκκληση σε όλους τους συναδέλφους που ασχολούνται με ενοικιάσεις αν έχουν διαθέσιμες κατοικίες ή διαμερίσματα προς ενοικίαση να τα γνωρίζουν στο σύλλογο έτσι ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όποιους ανθρώπους ενδιαφέρονται», ανέφερε η κα Μαυράκη η οποία τόνισε πως για τις περιπτώσεις που αφορούν σε σεισμόπληκτους δεν θα υπάρχει μεσιτική αμοιβή.

«Σε αυτή την περίπτωση είναι αυτονόητο πως για να βοηθήσουμε δεν θα πάρουμε μεσιτική αμοιβή ούτε από τους μισθωτές ούτε από τους εκμισθωτές», ανέφερε χαρακτηριστικά και απηύθυνε έκκληση σε όσους ιδιοκτήτες σπιτιών επιθυμούν να τα ενοικιάσουν να το γνωστοποιήσουν στον Σύλλογο.

Τέλος τόνισε πως πρέπει να δοθεί κίνητρο στους ιδιοκτήτες σπιτιών από την πολιτεία είτε με φοροελαφρύνσεις είτε με την κάλυψη ενός μέρους του ενοικίου από το κράτος.