Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Μεσαράς στη σκιά της ασύλληπτης τραγωδίας με θύμα την 37χρονη Όλγα και της τρίχρονης κόρης της.

«Η τύχη από μόνη της δεν μπορεί να βοηθήσει πάντα» ανέφερε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη,  ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης.   «Έρχονται στο νου μου τις τελευταίες ημέρες 4 οχήματα που έχουν εμπλακεί σε τροχαίο. Το ένα είναι του μικρού Αντώνη επίσης στη Μεσαρά στις 8 Δεκεμβρίου. Θυμάμαι την εικόνα αυτού του φορτηγού! Στη συνέχεια, ένα τροχαίο που συνέβη λίγο έξω από την Εθνική Οδό πηγαίνοντας πάλι προς Μοίρες, που κατά τύχη ζουν οι εμπλεκόμενοι στο τροχαίο. Θυμάμαι την εικόνα από το χθεσινό τροχαίο και βλέπω πως σε όλα υπάρχει μια κοινή συνισταμένη. Πρώτον ότι δεν έχει γίνει τίποτα τυχαίο και δεύτερον ότι η κατάσταση τους είναι τέτοια που προσδιορίζει απίστευτες ταχύτητες». 

Ο κ. Λιονάκης επεσήμανε πως μία από τις πιο επικίνδυνες διαδρομές που μπορεί κάποιος να κάνει είναι η «αριστερή στροφή». «Είναι ότι χειρότερο και ότι πιο επικίνδυνο υπάρχει, το να κάνεις αυτή την αριστερή στροφή και να τέμνεις την πορεία αυτού που έρχεται από τα δεξιά σου. Αυτή ακριβώς η αριστερή στροφή, η αλλαγή πορείας προς τα αριστερά για είσοδο από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, είναι μια κλασσική διαδρομή που συναντάται συχνά. Πρόκειται για ένα περιστατικό σε ένα περιαστικό οδικό δίκτυο, άρα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις χρειαζόμαστε και τις συγκεκριμένες συνθήκες ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των μετακινούμενων». 

Οι αριστερές στροφές είναι θανατηφόρες, σημείωσε ο κ. Λιονάκης ενώ πρόσθεσε πως θα μπορούσε στον δρόμο όπου έγινε το χθεσινό θανατηφόρο τροχαίο να υπάρχει ένα στηθαίο, το οποίο θα απαγόρευε την κίνηση αυτή και θα μπορούσε να «συλλέξει» την κυκλοφορία. «Να μπορεί κάποιος να στρίψει δεξιά χωρίς να έχει τον κίνδυνο να διακόψει την πορεία του άλλου. Στη μνήμη του άδικου θανάτου αυτής της κοπέλας και του βρέφους της που δεν πρόλαβε και έφυγε χωρίς να προλάβει να θυμάται κάτι από αυτή τη ζωή, να σταθούμε με ευλάβεια και να δράσουμε τώρα!». 

Όπως τόνισε ο κ. Λιονάκης μνημόσυνο είναι η δράση και τιμή είναι η αλλαγή της νοοτροπίας. «Η κατάρα του Κρητικού είναι που δεν έχει καταλάβει τον εθισμό του στα τροχαία. Πουθενά αλλού δεν συμβαίνει αυτό. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στο τροχαίο, κάποιος δεν έκανε κάτι καλά. Πρέπει να σταματήσει αυτό το κακό, δεν μπορεί να θρηνούμε παιδιά που δεν προλαβαίνουν καν να μεγαλώσουν».