Τον Δεκέμβριο φαίνεται πως θα είναι τελικά έτοιμες οι 22 από τις 32 αίθουσες για τη δίχρονη προσχολική αγωγή στον Δήμο Ηρακλείου, όπως τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Μαρία Μπινιχάκη, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Αγγελάκης.

Πρόκειται για τις αίθουσες που έχει αναλάβει η εταιρεία «Κτηριακές Υποδομές» και οι οποίες θα έπρεπε να ήταν ήδη έτοιμες από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Οι 10 του δήμου Ηρακλείου προχωράνε με ταχείς ρυθμούς. Οι εργολάβοι θα αρχίσουν να τις τοποθετούν αύριο. Για τις 22, όσοι κρίνουν τον δήμο, ας αναζητήσουν τις ευθύνες στις «Κτιριακές Υποδομές» και στο Υπουργείο Παιδείας. Ο κ. Κυριαζόπουλος μου είχε απαντήσει σε mail στα τέλη Αυγούστου ότι θα είναι έτοιμες τέλη Σεπτεμβρίου, μέχρι τότε το Υπουργείο μας έλεγε 31 Αυγούστου. Η σύμβαση με τον εργολάβο υπεγράφη στις 27 Αυγούστου. Έχω ασφαλείς πληροφορίες ότι ο εργολάβος θα εξαντλήσει τη σύμβασή του, η οποία είναι διάρκειας 90 ημερών. Δηλαδή οι αίθουσες θα είναι έτοιμες τα Χριστούγεννα».

Μάλιστα ο κ. Αγγελάκης επεσήμανε πως στο αίτημα του Δήμου Ηρακλείου για αναστολή της δίχρονης προσχολικής αγωγής, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει απαντήσει ακόμη.