Ηράκλειο: «Σφραγίζεται» το ΠΑΓΝΗ μετά τα 41 κρούσματα

Πρέπει να διαβάσετε

Νέα, ακόμη πιο αυστηρά μέτρα ισχύουν από σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, μετά τα 41 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε ασθενείς, συνοδούς και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Τον προβληματισμό του για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο νοσοκομείο εξέφρασε μέσα από τον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης.

«Είχαμε κάνει τεράστια προσπάθεια. Με προβληματίζει και με στενοχωρεί το γεγονός ότι υπήρξαν νοοτροπίες από πολίτες που προκάλεσαν το πρόβλημα. Ευτυχώς εντοπίσαμε το φαινόμενο άμεσα, έγινε η ιχνηλάτιση και καταφέραμε να το περιορίσουμε στην αρχή, πριν εξαπλωθεί», ανέφερε στην Αντιγόνη Ανδρεάκη ο κ. Χαλκιαδάκης συμπληρώνοντας πως «η επιμόλυνση ξεκίνησε από συνοδούς ασθενών».

«Στο νοσοκομείο λειτουργεί πλέον μόνο η κεντρική είσοδος. Όλες οι υπόλοιπες είσοδοι έχουν κλείσει προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα που προβλέπονται για τους συνοδούς ασθενών», συμπλήρωσε ο κ. Χαλκιαδάκης.

«Για να εισέλθει ο οποιοσδήποτε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου πρέπει να έχει μαζί του αποτελέσματα από rapid test», τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου επαναλαμβάνοντας πως απαιτείται και ειδική άδεια από τους διευθυντές των κλινικών για να μπουν συνοδοί ασθενών στο νοσοκομείο.

Τέλος τόνισε πως από σήμερα όλοι οι νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο θα κάνουν τεστ PCR.

Αντιδράσεις για τα «λουκέτα» στις πόρτες

Ωστόσο το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ αντιδρά στην απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου, ζητώντας να παραμείνουν ανοιχτές οι έξοδοι κινδύνου.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρει:

«Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταγγέλλει την απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου να κλείσει ΟΛΕΣ τις εισόδους/εξόδους του νοσοκομείου με λουκέτα και να αφήσει ανοιχτή μόνο την κεντρική είσοδο.

Αυτή η κίνηση της διοίκησης φανερώνει ότι δεν έχει κανένα πλάνο προστασίας, καμία στρατηγική και παίρνει επικίνδυνες αποφάσεις οι οποίες ΔΕΝ αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Δεν είναι δυνατόν ένα μεγάλο κτιριακό συγκρότημα, όπως είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με πάνω από 2000 εργαζόμενους και εκατοντάδες ασθενείς και συνοδούς, να εξυπηρετείται από μία μόνο είσοδο.

Δημιουργεί ανασφάλεια και επικινδυνότητα σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού.

Ενισχύει το συνωστισμό-συγχρωτισμό στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ:

Να αφαιρεθούν τα λουκέτα από τις εξόδους κινδύνου ώστε να μπορούν να ανοιχτούν από τη μέσα μεριά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και να τηρηθεί η κείμενη νομοθεσία για την ασφάλεια.

Να πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test σε χώρο έξω από το νοσοκομείο σε ΟΛΟΥΣ».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα