Ηράκλειο: Σεμινάριο για την ανακαίνιση δημόσιων / δημοτικών κτιρίων & τη βιώσιμη κινητικότητα

Πρέπει να διαβάσετε

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Κρήτης – Ενεργειακό Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνει διήμερο σεμινάριο – ημερίδα στο Ηράκλειο με θέματα την ενεργειακή ανακαίνιση δημόσιων / δημοτικών κτιρίων και τη βιώσιμη κινητικότητα.

Oi εργασίες του Διημέρου Σεμιναρίου – Ημερίδας, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 18.10.2023 και Πέμπτη 19.10.2023 στο Ηράκλειο στο ξενοδοχείο Capsis Astoria.

Το σεμινάριο αυτό εντάσσεται στις δραστηριότητες του  έργου εδαφικής συνεργασίας Interreg Ελλάδα – Κύπρος «Συνεργατική ευφυής εκπαίδευση και ηλεκτροκινητικότητα – κτίρια μηδενικής ενέργειας – CIZEBs»  στο οποίο συμμετέχουν  το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού – Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου. Το έργο στην Κρήτη αφορά κυρίως στην ενεργειακή ανακαίνιση του Γυμνασίου Λυκείου του Αγίου Μύρωνα και προμήθεια ηλεκτρικού λεωφορείου και στην Κύπρο την ενεργειακή ανακαίνιση του Γυμνασίου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων, καθώς και πραγματοποίηση «Ζωντανών Εργαστηρίων» στα αντίστοιχα σχολεία.

Το σεμινάριο αυτό αποτελεί συνέχεια των συναντήσεων εργασίας του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Κρήτης / Ενεργειακού Κέντρου με 12 Δήμους της Κρήτης για την προετοιμασία, υλοποίηση, αξιολόγηση και χρηματοδότηση των ενεργειακών ανακαινίσεων των δημόσιων / δημοτικών κτιρίων και της ηλεκτροκινητικότητας.

Στόχος του Σεμιναρίου – Ημερίδας είναι να παρουσιαστούν σχετικές δράσεις και έργα Εθνικών – Περιφερειακών και Τοπικών φορέων καθώς και Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Κρήτης στους τομείς της βιώσιμης κινητικότητας και ηλεκτροκινητικότητας , της ενεργειακής ανακαίνισης Δημόσιων/ Δημοτικών κτιρίων, της ενεργειακής μετάβασης, των Ενεργειακών Κοινοτήτων και των καινοτόμων ενεργειακών τεχνολογιών.

Η στοχευμένη ενημέρωση – πληροφόρηση καθώς και επιστημονικός / τεχνικός χαρακτήρας των παρουσιάσεων συμβάλλουν στο συντονισμό, στην επιστημονική επιμόρφωση και στην μεγαλύτερη αποδοτικότητα των έργων ενεργειακής ανακαίνισης Δημόσιων /Δημοτικών κτιρίων,  βιώσιμης κινητικότητας / ηλεκτροκινητικότητας και γενικότερα της βιώσιμης ενεργειακής μετάβασης και της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης στην Κρήτη.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα