Ηράκλειο: Σε ισχύ οι νέες τιμές των ταξί – Για «αύξηση επιβίωσης» κάνουν λόγο οι οδηγοί

Στα Εργαστήρια Τεχνικού Ελέγχου, προσέρχονται οι οδηγοί ταξί προκειμένου να τροποποιήσουν τα κόμιστρα, έπειτα και την απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και στην Μαρία Μπινιχάκη, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ν. Ηρακλείου και Γ.Γ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Ταξί Λευτέρης Πετράκης, ανέφερε πως ήδη οδηγοί και στο Ηράκλειο προχωρούν στις εν λόγω αλλαγές και μέσα στην εβδομάδα θα έχουν ολοκληρωθεί οι τροποποιήσεις σε όλα τα οχήματα στο 100%.

Όπως σημείωσε ο κ. Πετράκης για τα κόμιστρα, υπάρχει μια αύξηση 15-20% που δεν έχει δοθεί στον κλάδο από το 2008 ενώ ο ίδιος την χαρακτήρισε ως «αύξηση επιβίωσης». «Οι ανατιμήσεις, όλα αυτά που συνέβησαν αυτά τα χρόνια με την κρίση, τον κορωνοϊό και το μεγάλο πρόβλημα που έχει φέρει η ανοδική πορεία της αύξησης του πετρελαίου, μας έχει φέρει στο σημείο να μην πηγαίνουμε ούτε 1 ή 2 ευρώ στο σπίτι, ότι τζίρο κάναμε πήγαινε στα αναλώσιμα. Δηλαδή στην συντήρηση του οχήματος, στην ασφάλιση μας, στην ασφάλεια του οχήματος, δεν μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε. Είχαμε συναδέλφους που έκαναν άλλες δουλειές τα απογεύματα, έκαναν ντελίβερι για να ζήσουν την οικογένεια τους. Αυτή την αύξηση την είδε η πολιτεία, εμείς ζητήσαμε στην αρχή να μην επιβαρύνουμε τον επιβάτη. Ήταν η αρχή μας και εδώ και πολλά χρόνια το δώρο Χριστούγεννων και Πάσχα δεν το φορτώναμε  στον επιβάτη, ζητήσαμε να το αφαιρέσει η πολιτεία αλλά δεν μπορούσαμε να αντέξουμε άλλο».

Μάλιστα, εξήγησε πως για μια διαδρομή 25 χλμ. μέχρι την Χερσόνησο η αύξηση στο κόμιστρο είναι 1,50 ευρώ επιπλέον από αυτό που θα αναγράψει το ταξίμετρο. Όσον αφορά τις διαδρομές μέσα στην πόλη του Ηρακλείου, από 3,40 ευρώ που ήταν η ελάχιστη διαδρομή τώρα είναι 4 ευρώ. 

Κλείνοντας, ο κ. Πετράκης σημείωσε πως η τουριστική κίνηση πάει πολύ καλά και κινείται στα επίπεδα του 2019. «Ευελπιστώ ότι και με την αύξηση που δόθηκε στον κλάδο ίσως αρχίσουμε να ορθοποδούμε. Αυτή η οικονομική κρίση, η πανδημία, μας πήγε πίσω. Ελπίζω να ισορροπήσουμε, να πάμε μέχρι τέλος Οκτωβρίου και να μην υπάρχουν προβλήματα».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα