Ηράκλειο: Σε έξαρση οι παιδικές ιώσεις αλλά με δυσκολία η εύρεση φαρμάκων

Πρέπει να διαβάσετε

Από το καλοκαίρι, κάτι που δεν συνηθίζεται, βρίσκονται σε έξαρση οι παιδικές ιώσεις στο Ηράκλειο, κάτι που συνεχίζεται με ανοδική πορεία μέχρι και σήμερα, έπειτα και το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή στις δραστηριότητες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η παιδίατρος Χριστίνα Μπασιούρη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης και την Μαρία Μπινιχάκη.

Αυτό μάλιστα που σημείωσε είναι ότι ακόμη και στην διάρκεια του καλοκαιριού, παιδιά νοσούσαν από γρίπη, κάτι που σύμφωνα με την ίδια έχει προβληματίσει την επιστημονική κοινότητα.

Ως προς τα συμπτώματα που θα παρουσιάσει ένα παιδί και θα πρέπει να κινητοποιήσουν τους γονείς, σε περίπτωση ίωσης, είναι η ρινική καταρροή, ο βήχας, ο πυρετός, ο πονοκέφαλος κ.α. Η κ. Μπασιούρη συνέστησε στους γονείς να επικοινωνούν με τον παιδίατρο, μόλις αντιληφθούν τέτοιου είδους συμπτώματα.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη της κ. Μπασιούρη:


Συνεχίζονται οι ελλείψεις φαρμάκων

Την ίδια στιγμή όμως, συνεχίζονται οι ελλείψεις φαρμάκων στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης το μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιάννης Τσικανδυλάκης, ελλείψεις υπάρχουν και σε παιδικά φάρμακα, κυρίως στις αντιβιώσεις.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάποιος θα πρέπει να πηγαίνει από φαρμακείο σε φαρμακείο για να βρει το φάρμακο που αναζητά, με τον κ. Τσιναδυλάκη να επισημαίνει πως ελλείψεις υπάρχουν και σε φάρμακα ενηλίκων.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Τσικανδυλάκη:

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα