Ηράκλειο – Σχολεία: Γονείς και μαθητές γύρισαν την πλάτη στο διευρυμένο ωράριο

Πρέπει να διαβάσετε

Με διευρυμένο ωράριο λειτουργούν το σχολικό έτος 2022-23 τα σχολεία της χώρας, με το νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου να λειτουργεί έως τις 17:30, αντί για τις 16:00 που ίσχυε μέχρι τώρα.

Ωστόσο στο Ηράκλειο οι εγγραφές μαθητών στο διευρυμένο ωράριο του ολοήμερου είναι λίγες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης N. Hρακλείου «Δ. Θεοτοκόπολος» Γιώργο Μακράκη, οι γονείς δεν έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το πιλοτικό πρόγραμμα.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Μαρία Μπινιχάκη, μόλις 10 από τα 49 νηπιαγωγεία που έχουν συμπεριληφθεί στη σχετική λίστα του υπουργείο με τις σχολικές μονάδες όπου θα υλοποιηθεί το πιλοτικό πρόγραμμα, θα ανοίξουν τμήμα διευρυμένου ολοήμερου και μόλις 25 από τα 105 δημοτικά σχολεία που βρίσκονται στην ίδια λίστα.

Η λειτουργία των συγκεκριμένων τμημάτων στα σχολεία του Ηρακλείου ξεκινά αυτή την εβδομάδα, με τον κ. Μακράκη να τονίζει πως παρά την πρόσληψη εκπαιδευτικών για την υλοποίηση του προγράμματος , οι εκπαιδευτικοί είχαν τονίσει πως ο σχεδιασμός ήταν πρόχειρος και δήλωναν εξαρχής προβληματισμένοι για το αν οι υποδομές των δημόσιων σχολείων θα μπορούσαν να υποστηρίξουν μια τέτοια επέκταση ωραρίου.

Τέλος ο κ. Μακράκης τόνισε πως ο ακριβής αριθμός των τμημάτων που θα λειτουργήσουν με το διευρυμένο ωράριο θα φανεί σε βάθος μηνών, καθώς αν υπάρξουν παιδιά που έχουν εγγραφεί αλλά σταματήσουν να πηγαίνουν, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν τμήματα τα οποία θα «κλείσουν».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα