Σε εμβολιασμό προσφύγων που διαβιούν στο Ηράκλειο προχώρησε η 7η ΥΠΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου.

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ./Α.Π.Η Πόρου, ενώ η διαδικασία συνεχίστηκε και τη Τετάρτη.

Συγκεκριμένα εμβολιάζονται οι ωφελούμενοι  του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου, του  Προγράμματος ESTIA 2021 της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, του προγράμματος ESTIA 2021 της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής «Πλοηγός» και του προγράμματος HELIOS του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων του δήμου Ηρακλείου, Ρένα Παπαδακη, ανέφερε ότι, η τοπική αυτοδιοίκηση κλήθηκε να αναλάβει έναν ενεργό ρολό.

«Χθες και σήμερα, εμβολιάστηκαν περί τους 200 πρόσφυγες. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια, η οποία θα συνεχιστεί, προκειμένου να εμβολιαστούν άνθρωποι που το επιθυμούν, αλλά είτε επειδή είναι αναβλητικοί, είτε επειδή δεν προλαβαίνουν δεν έχουν κλείσει ραντεβού», σχολίασε η κα. Παπαδάκη, η οποία διευκρίνισε ότι η συμμετοχή των πολιτών είναι ικανοποιητική.

Σύμφωνα με την ίδια, στη διαδικασία συμμετέχει όλο το εύρος ηλικιών των πολιτών, από πολύ μεγάλους έως και πολύ νέους.

Μάλιστα, κλείνοντας, γνωστοποίησε ότι την Πέμπτη στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί νέα εκδήλωση στα Καμίνια, με πρωτοβουλία του δήμου Ηρακλείου, προκειμένου να απαντηθούν απορίες του κόσμου, αναφορικά με τον εμβολιασμό.

Ομιλητές θα είναι, ο Γιώργος Χαμηλός, Αναπληρωτής Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Διαμαντής Κοφτερίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Γεώργιος Κοχιαδάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης.