Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022
28.9 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ηράκλειο: Ψάχνουν τον «Νέρωνα των κάδων» – Οι κινήσεις που ίσως τον προδώσουν

Πρέπει να διαβάσετε

To μπαράζ εμπρησμών κυρίως σε κάδους ανακύκλωσης τα τελευταία 24ωρα σε περιοχές του Ηρακλείου, διερευνά η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Είναι εντυπωσιακό ότι το άτομο που έβαλε στο μάτι τους κάδους κινήθηκε με συγκεκριμένο τρόπο, κάτι που ίσως προδώσει και την ταυτότητά του.

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τα στελέχη του ανακριτικού γραφείου της Πυροσβεστικής, εκτός από μαρτυρίες και υπόνοιες για συγκεκριμένο άτομο, αναζητούν και κάμερες από τις περιοχές που εκδηλώθηκαν οι εμπρησμοί.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και στην Μαρία Μπινιχάκη, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Βαρδαβάς τόνισε πως έχουν καταστραφεί περισσότεροι από 10 κάδοι γεγονός που δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα στις περιοχές όπου σημειώθηκαν τα περιστατικά.

«Αυτό μας έλειπε να έχουμε και τέτοια θέματα. Δεν μας έφταναν τα σημαντικά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στον τομέα της καθαριότητας», δήλωσε ο κ. Βαρδαβάς και τόνισε πως σε περίπτωση που εντοπιστεί ο δράστης πέραν του ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για καταστροφή δημόσια περιουσίας, εναντίον του θα στραφεί και ο δήμος ο οποίος θα κινήσει όλες τις διαδικασίες για αποζημίωση για την καταστροφή των κάδων. «Δεν θα δείξουμε καμία ανοχή», ξεκαθάρισε ο αντιδήμαρχος.

Το χρονικό των εμπρησμών

Η αρχή έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας και στις περιοχές του Μπεντεβή και των Πατελών. Εκεί, καταγράφηκαν δύο συμβάντα με καμένους κάδους ανακύκλωσης, ενώ φωτιά εκδηλώθηκε και σε οικοπεδικό χώρο της περιοχής με χαμηλή βλάστηση.

Συνέχεια δόθηκε σήμερα τα ξημερώματα, γύρω στις 3, όπου κάηκαν 3 κάδοι ανακύκλωσης στην περιοχή του Μπεντεβή. Μάλιστα από τις φλόγες προκλήθηκαν ζημιές και σε ένα αυτοκίνητο.

Μία ώρα μετά, ο «Νέρωνας των κάδων» έβαλε φωτιά σε άλλους δύο κάδους και πάλι στην περιοχή του Μπεντεβή. Στις 6 το πρωί τέλος σύμφωνα με πληροφορίες κάηκαν άλλοι δύο κάδοι που βρίσκονταν κοντά στο χώρο όπου γίνεται η λαϊκή αγορά.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα