Δίαυλο επικοινωνίας με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά μέσω του Περιφερειάρχη Κρήτης, αναζητούν εκπρόσωποι των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης στο Ηράκλειο, με αφορμή τα νέα μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού, που έχουν ξεκινήσει ήδη να εφαρμόζονται.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24 η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη «ήρθαμε σε επαφή με τον Περιφερειάρχη Κρήτης για να προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε με το γραφείο του κ. Χαρδαλιά για να μας ξεκαθαρίσει αν αυτά τα μέτρα παραταθούν και μετά τις 15 του Αυγούστου γιατί τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα».

Τα φαινόμενα συνωστισμού, που έχουν παρατηρηθεί σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, σήμαναν συναγερμό στις Αρχές και έτσι, έως την Κυριακή 9 Αυγούστου απαγορεύονται οι όρθιοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα. Κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνους τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης.

Αντιδράσεις υπάρχουν και για το πλαφόν των 100 ατόμων που έχει θεσπιστεί σε γάμους, βαπτίσεις και σε άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις, μέχρι τις 15 Αυγούστου. «Όπως όλοι καταλαβαίνουμε ένας γάμος στην Κρήτη με 100 άτομα είναι αδύνατον να γίνει. Ο κόσμος έχει κάνει προγραμματισμό και δεν ξέρουν τι να κάνουν με τα νέα μέτρα. Είμαστε όλοι σε απόγνωση» λέει από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου Νίκος Ρηγάκης.

Φοβούνται για «λουκέτα»

Η ανησυχία στον κλάδο της εστίασης στο Ηράκλειο είναι έντονη για αύξηση των «λουκέτων» το επόμενο διάστημα μετά και την αυστηροποίηση των μέτρων. Ήδη μετά την άρση της καραντίνας, πολλές καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια δεν κατάφεραν να ανοίξουν.