Δώρο άδωρο χαρακτήρισε την απόφαση για το άνοιγμα των σχολών οδήγησης ο γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης Λευτέρης Μιχελάκης μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τη Μαρία Μπινιχάκη.

Το υπουργείο όπως ανέφερε ο κ. Μιχελάκης, πήρε μία απόφαση για το άνοιγμα των σχολών οδήγησης μετά την θετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων χωρίς καμία απολύτως συνεννόηση με τους εκπαιδευτές οδήγησης και χωρίς ουσιαστικά μέτρα για την επανέναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

«Δεν έχουμε σαφή εικόνα για το πως θα λειτουργήσουμε. Δεν ξέρουμε για παράδειγμα αν ένας μαθητής κάνει δύο ώρες μάθημα, τι θα πρέπει να κάνει με τα self test. Πόσα self test θα πρέπει να κάνει ένας εκπαιδευτής και κυρίως το βασικότερο είναι η εξ αποστάσεως θεωρητική εκπαίδευση. Δεν υπάρχει κάποια ειδική πλατφόρμα για να γίνει ουσιαστική εκπαίδευση, αν για παράδειγμα σε μία πλατφόρμα από αυτές που υπάρχουν μπουν για μάθημα 60 μαθητές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Μιχελάκης.

Όλο αυτό το διάστημα των 6 περίπου μηνών που έμειναν κλειστές οι σχολές οδήγησης δεν υπήρξε καμία επαφή ώστε να καθοριστούν συγκεκριμένα μέτρα και κανόνες για την επαναλειτουργία τους.

«Σε άλλους κλάδους όπως πχ. στο λιανεμπόριο υπάρχει εμπειρία για το πως ανοίγουν, σε εμάς δεν υπάρχει καμία εμπειρία και θα περιμέναμε να υπήρχε μία συνεννόηση με το υπουργείο για το πως θα ανοίξουμε και πως θα διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εκπαίδευση των υποψήφιων οδηγών. Δυστυχώς σήμερα από ότι μαθαίνω συνεδριάζει μία ειδική επιτροπή οδικής ασφάλειας ώστε να καταρτίσει συγκεκριμένους κανόνες για τη λειτουργία των σχολών και για τις εξετάσεις», ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.

Ένα επίσης ζήτημα που έθεσε ο γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης είναι η μη ουσιαστική στήριξη της πολιτείας στις σχολές οδήγησης όλους αυτούς τους έξι μήνες που έμειναν κλειστές. Μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 υποστήριξε πως είχαν ζητήσει ένα έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ ώστε να μπορέσουν να καλύψουν μέρος των υποχρεώσεων τους που όλο αυτό το διάστημα τρέχουν, χωρίς όμως να έχουν πάρει απάντηση από το υπουργείο Μεταφορών.