Ηράκλειο: Πώς η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη πατέρα και γιου που μετέφεραν κοκαΐνη μέσα σε οικιακές συσκευές

Πρέπει να διαβάσετε

Στον Eισαγγελέα Ηρακλείου θα οδηγηθεί αύριο, ο 49χρονος και ο 22χρονος γιος του που κατηγορούνται για τη μεταφορά περίπου δύο κιλών κοκαΐνης, από την Ολλανδία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τον περασμένο Δεκέμβριο οι αστυνομικοί της Δίωξης γνώριζαν τις κινήσεις των δυο συγγενών και είχαν παγιδεύσει τα τηλέφωνά τους. Άκουγαν ότι υπήρχαν συνεννοήσεις με άτομα από το εξωτερικό που θα τον εφοδίαζαν με το παράνομο φορτίο και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή. Όπως προέκυψε πατέρας και γιος έφυγαν από το Ηράκλειο και με ενδιάμεσους σταθμούς την Αθήνα και το Βέλγιο, αναχώρησαν για την Ολλανδία, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

Εκεί, ο 49χρονος φέρεται να αναζήτησε τρόπους για τη μεταφορά των ναρκωτικών που προμηθεύτηκε. Επισκέφτηκε, όπως λένε αστυνομικοί, μια μεταφορική εταιρία και ζήτησε να γίνει μεταφορά στην Ελλάδα δεμάτων που περιείχαν φούρνους μικροκυμάτων, ενώ επέστρεψε στη συνέχεια στο Ηράκλειο. Ο 49χρονος γνώριζε ότι το φορτίο που περίμενε θα έρθει συγκεκριμένη ημερομηνία, όμως η μεταφορική καθυστερούσε να διώξει τη νταλίκα.

Φαίνεται πως υπήρχε συχνή τηλεφωνική του επικοινωνία με στελέχη της μεταφορικής ζητώντας πιεστικά να μάθει τον ακριβή χρόνο άφιξης. Ενημερώθηκε ότι η νταλίκα με το παράνομο φορτίο πριν καταλήξει στην Αθήνα, θα σταματούσε και σε άλλες πόλεις της Βορείου Ελλάδος. Αφού πέρασαν αρκετές ημέρες από την αναχώρηση του από το εξωτερικό, ο 49χρονος προ τριημέρου ταξίδεψε και πάλι για την Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με μία αλλοδαπή με καταγωγή από την Αλβανία, η οποία φέρεται ότι είχε αναλάβει τη μεταφορά της κοκαΐνης στην Κρήτη.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο 49χρονος επέστρεψε στο Ηράκλειο αεροπορικώς, ενώ σχεδόν το ίδιο διάστημα η νταλίκα μπήκε στα ελληνικά σύνορα. Την πορεία του φορτηγού παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί και όταν αυτό έφτασε λίγο έξω από τη Νάουσα, ακινητοποιήθηκε και ακολούθησε ο έλεγχος. Όταν οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση ελέγχου του οχήματος ενημέρωσαν ότι βρέθηκαν τα ναρκωτικά, με τη σειρά τους ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους στο Ηράκλειο. Πατέρας και γιος βρέθηκαν στα σπίτια τους και συνελήφθησαν. Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι ο 49χρονος «παίρνει πάνω του» την παράνομη μεταφορά, αν και αστυνομικοί λένε ότι και για τους δύο συγγενείς υπάρχουν στοιχεία ενοχοποιητικά σε βάρος τους

Ο 49χρονος πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί την αστυνομία. Αν και είχε οδηγηθεί στη φυλακή για υπόθεση με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης το 2016, συνέχισε την παράνομη δράση του. Πριν από λίγα χρόνια είχε κατηγορηθεί για ποσότητα 3 κιλών κόκας.

Τότε είχε εντοπιστεί το στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, ερχόμενος από την Αθήνα, όπου βρισκόταν για προσωπικούς λόγους, άσχετους με τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Εκεί, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν κι έτσι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση μέχρι και τον εντοπισμό της κοκαΐνης. Αστυνομικοί «ξεσκόνισαν» όλη του την περιουσία (σπίτια, αυτοκίνητα, χωράφια)  για να φτάσουν εκεί όπου ήταν θαμμένα τα ναρκωτικά. Η ποσότητα είχε βρεθεί θαμμένη σε ένα χωράφι που ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα