Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
22.7 C
ελαφρές νεφώσεις - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ηράκλειο: Πωλούσαν «μαϊμού» προϊόντα και συνελήφθησαν

Πρέπει να διαβάσετε

Δύο επιχειρηματίες, από την ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου και ένας υπεύθυνος καταστήματος συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, με στόχο την πάταξη της πώλησης προϊόντων απομίμησης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χιλιάδες προϊόντα, που αφορούσαν σε είδη ένδυσης, υπόδησης, τσάντες κ.α., που πωλούνταν ως επώνυμα, γεγονός που δεν ίσχυε καθώς κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Χερσονήσου με κλιμάκιο της ΑΑΔΕ και εκπροσώπους εταιριών που παράγουν νόμιμα τα εν λόγω προϊόντα, διαπιστώθηκε πως τα δύο καταστήματα πωλούσαν για γνήσια τα προϊόντα που ήταν απομιμήσεις.

Οι συλληφθέντες είναι πλέον αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.

Δείτε την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιούν αστυνομικούς ελέγχους με στόχο κυρίως την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων.

Ειδικότερα, την 26.06.2022 σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη κοινή επιχείρηση από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, σε συνεργασία με στελέχη του 4ου Τμήματος Κινητής Ομάδας Ελέγχου (Κ.Ο.Ε.) της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων (ΕΛ.Υ.Τ) της Α.Α.Δ.Ε. και εκπροσώπους εμπορικών εταιριών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί (2 άντρες και γυναίκα) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων και πλαστογραφία. Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη ενός ημεδαπού.

Ειδικότερα, κλιμάκιο των ανωτέρω υπηρεσιών πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, τα οποία κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ημεδαποί.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 2.848 προϊόντα απομίμησης τα οποία αφορούν σε είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ, κ.λ.π, που έφεραν πλαστά σήματα που ομοιάζουν με σήματα επώνυμων εταιριών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα