Η επιχείρηση του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου με την κατάσχεση των 208 γραμμαρίων ηρωίνης δεν είναι μια υπόθεση που ολοκληρώθηκε με τον εντοπισμό των ναρκωτικών και στη σύλληψη των τεσσάρων ημεδαπών, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Είναι μια υπόθεση με αθέατες παραμέτρους και με πολλές σκοτεινές πτυχές, όπως τουλάχιστον εκτιμούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που γνωρίζουν πρόσωπα, καταστάσεις και κυρίως παρασκηνιακές κινήσεις που είτε έγιναν είτε όχι.

Σε αυτό το παζλ το κεντρικό πρόσωπο αποτελεί ο 65χρονος Έλληνας που είναι έγκλειστος σε φυλακή εκτός Κρήτης και μάλιστα σε μία φυλακή στην οποία παραμένει αρκετά χρόνια και δύσκολα μετακινείται, όπως σχολιάζουν με νόημα αστυνομικοί.

Ο άνθρωπος αυτός στην 24ετη καριέρα του πίσω από τα κάγκελα έχει απασχολήσει δεκάδες φορές τις Αρχές ως ο ιθύνων νους που στρατολογεί εξαρτημένα άτομα για να του πλασάρουν την ηρωίνη που φέρνει από τη Βουλγαρία ,και μεγάλες ποσότητές της έχουν καταλήξει κατά καιρούς στην Κρήτη. Έχει «πιαστεί» αν και φυλακισμένος πολλές φορές, ωστόσο η τελευταία εμπλοκή του με την υπόθεση κάνει …θόρυβο και προκαλεί και ερωτήματα για το θόρυβο που κάποιοι δεν άκουσαν…

Οι ηχογραφήσεις και οι αρνητικές έρευνες

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Creta24, ένα από τα «βαποράκια» που χρησιμοποιεί ο 65χρονος έγκλειστος, ένας νεαρός Ηρακλειώτης, δέχτηκε να συνεργαστεί με τις Αρχές, αντιλαμβανόμενος και τα συντριπτικά στοιχεία σε βάρος του.

Την ώρα που βρισκόταν στο Αστυνομικό Μέγαρο και στα γραφεία της Δίωξης ο 65χρονος κρατούμενος του τηλεφωνούσε και του έδινε οδηγίες. Η επικοινωνία γινόταν μέσω εφαρμογών του διαδικτύου. Η συνομιλίες καταγράφονταν και όπως τονίζουν οι πληροφορίες ο 65χρονος ακούγεται καθαρά να λέει τι πρέπει να γίνει, πού και πώς θα μοιραστεί η ηρωίνη κ.ο.κ.

Οι Αστυνομικοί της Δίωξης κατάφεραν να μην γίνουν αντιληπτοί από τον πανέξυπνο κρατούμενο με τα πολλά χρόνια φυλακής στην πλάτη. Τον κατέγραψαν και αφού ολοκληρώθηκε το τηλεφώνημα και έγιναν έρευνες κατά τις οποίες βρέθηκε η ηρωίνη, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να κλείσουν μια ακόμα εκκρεμότητα που είχαν… Ποια ήταν αυτή; Οι ανδρες του ΤΔΝ Ηρακλείου ενημέρωσαν για το τι είχε προηγηθεί και ζήτησαν να γίνει έλεγχος στο κελί του 65χρονου. Η απάντηση όμως από την έρευνα ήταν αρνητική. Παρά το γεγονός ότι ο 65χρονος μιλούσε λίγες ώρες πριν με το συνεργάτη του στην Κρήτη…