Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
22.3 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ηράκλειο: Περισσότερα από 600 άτομα ημερησίως στην έκθεση για τη μάχη της Κρήτης

Πρέπει να διαβάσετε

Συνεχίζεται, με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή, η επετειακή έκθεση με θέμα: «80η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης –  Η Μάχη του Ηρακλείου» (20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1941).

Η έκθεση με ντοκουμέντα και ενθυμήματα, που πραγματοποιείται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου για τα 80 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Επιμελητής της έκθεσης είναι ο Επιστημονικός Συνεργάτης σε θέματα Νεότερης Ιστορίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, κ. Κωστής Μαμαλάκης.

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο των δράσεων της έκθεσης, δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές περιηγήσεις στον χώρο της έκθεσης πάντα με εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, λόγω COVID- 19.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24, η αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Αριστέα Πλεύρη, η επισκεψιμότητα στην έκθεση έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. «Παρά τους περιορισμούς που θέτει ο εγκλεισμός για τους περιορισμούς της δημόσιας υγείας, έχει μια σταθερή ροή, έχουμε φτάσει μέχρι και τα 600 άτομα ημερησίως, αλλά εκείνο που μας χαροποιεί ιδιαίτερα είναι η επισκεψιμότητα σχολείων και μαθητών, διότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η διατήρηση της μνήμης στις επόμενες γενιές».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του εντεταλμένου σύμβουλου πολιτισμού, Κώστα Φασουλάκη, ο οποίος προέτρεψε μάλιστα όλους, να επισκεφθούν την έκθεση. «Με πολύ μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι η έκθεση είχε μεγάλη απήχηση στους πολίτες του Ηρακλείου, με πολύ σημαντική επισκεψιμότητα και καλούμε όσους δεν έχουν έρθει ακόμη, να την επισκεφθούν, διότι είναι μια σπουδαία έκθεση και ίσως για πρώτη φορά δείχνονται αντικείμενα της σπουδαίας μάχης της Κρήτης. Οπότε καλό θα είναι η έκθεση αυτή να συνεχίσει να αποτελεί πόλο έλξης για τους Ηρακλειώτες».

Να υπενθυμίσουμε ότι η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 27 Ιουνίου και θα είναι ανοικτή με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι:

Τις καθημερινές από Δευτέρα έως και Παρασκευή το πρωί από τις 09:00 έως τις 14:00 και το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 21:30. Το Σάββατο από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 17:30 έως τις 21:30 και την Κυριακή  από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 21:00.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα